Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη προκήρυξε και αθλοθέτησε τον  8ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Πρωτόλειου Διηγήματος στη μνήμη Καίτης Λασκαρίδη περ. 2019 – 2020.

Η φετινή τελετή απονομής των βραβείων ήταν διαφορετική από την καθιερωμένη εξαιτίας της πανδημίας COVID 19, η οποία κυριάρχησε στην παγκόσμια κοινότητα και επηρέασε όλους τους τομείς.

Φέτος γιορτάζουμε 20 χρόνια Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Καίτης Λασκαρίδη. Πρόκειται για ένα διαγωνισμό που προκηρύσσει και αθλοθετεί το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη από το 2000. Ένας διαγωνισμός που έγινε θεσμός χάρη στην αγάπη και τη στήριξη της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας.

20 χρόνια Λογοτεχνικός Διαγωνισμός, πάνω από 3.200 συμμετοχές, πάνω από 120 βραβεία.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι ήταν συνοδοιπόροι μας όλα αυτά τα χρόνια στο ταξίδι της δημιουργίας και της χαράς, μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και όλα τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής.

Τα αποτελέσματα του 8ου Πανελλήνιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Πρωτόλειου Διηγήματος στη μνήμη ΚΑΙΤΗΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ περ. 2019 – 2020 είναι τα ακόλουθα:

ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ:

ΒΡΑΒΕΙΑ:

  • 1ο Βραβείο Γυμνασίου  απονέμεται στη  Δήμητρα Καρελιώτη, μαθήτρια της Β΄ τάξης του 2ου Γυμνασίου Κορωπίου για το διήγημα «Αργοναύτες»
  • 2ο Βραβείο  Γυμνασίου απονέμεται στον Κωνσταντίνο Πρίμπο, μαθητή της Α΄ τάξης του 1ου Γυμνασίου Χαλανδρίου  για το διήγημα «Η αθανασία του Οδυσσέα»
  • 3ο Βραβείο Γυμνασίου  απονέμεται στον Γιώργο Φωτίου, μαθητή  της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Λάρισας για το διήγημα «Ο άνθρωπος που νίκησε μία μύγα»

ΓΙΑ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ:

ΒΡΑΒΕΙΑ:

  • 1ο Βραβείο  απονέμεται  στην Αθηνά –  Παναγιώτα Τσαρικτσοπούλου, μαθήτρια της Γ΄ τάξης του Γενικού Λυκείου Λιμένα Θάσου για το διήγημα «Τα κουδουνάκια της καϊσιάς»
  • 2ο Βραβείο απονέμεται, στην Άννα – Μαργαρίτα Δριμή, μαθήτρια της Β΄ τάξης του Πρότυπου Γενικού Λυκείου Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης  για το διήγημα «Άρθουρ ο αρκούδος»
  • 3ο Βραβείο απονέμεται στη Δήμητρα – Μαρία Κυριαζή, μαθήτρια της Γ’  τάξης του 4ου Γενικού Λυκείου Καλαμάτας για το διήγημα «Κολοσσαίο»

Το βίντεο της τελετής απονομής των βραβείων του 8ου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Πρωτόλειου Διηγήματος στη μνήμη ΚΑΙΤΗΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ θα έχετε την ευκαιρία να το παρακολουθήσετε στον παρακάτω σύνδεσμο https://youtu.be/ZSaBFjiX4Fc

Τα βραβευθέντα κείμενα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος.

Συγχαρητήρια σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές που συμμετείχαν στο διαγωνισμό.

Υλικό