Την Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2011, ώρα 12.00 πραγματοποιήθηκε στο «Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη», η τελετή απονομής των βραβείων του λογοτεχνικού διαγωνισμού της περιόδου 2010-2011 στη μνήμη της Καίτης Λασκαρίδη.

Δείτε την εκδήλωση στην ενότητα των videos.

O διαγωνισμός πρωτόλειου διηγήματος, ο οποίος διανύει επιτυχώς τη δωδέκατη χρονιά του, εγκρίνεται από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και αθλοθετείται από τη Βιβλιοθήκη «ΚΑΙΤΗ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ». Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι μαθητές των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που ανήκουν στις Νομαρχίες Πειραιά, Κυκλάδων, Δωδεκανήσου, Ιωαννίνων, στις Διευθύνσεις Αρκαδίας, Αργολίδος, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς και στις Διευθύνσεις Αχαΐας και Ηλείας, της Περιφέρειας  Δυτικής Ελλάδος.

Χαιρετισμό απηύθυνε η Πρόεδρος της Βιβλιοθήκης του «Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη», κ.  Μαριλένα Λασκαρίδου.

Επίσης, τον χαιρετισμό της έστειλε η Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Άννα Διαμαντοπούλου.

Το σκεπτικό των βραβεύσεων της Επιτροπής παρουσίασε η Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, Επίκουρη Καθηγήτρια τμ. Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Α.Π.Θ. και Κριτικός Λογοτεχνίας, Τιτίκα Δημητρούλια.

Τα βραβεία απονεμήθηκαν ομόφωνα ως εξής:

ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ:

1ο Βραβείο, στην Αγγελική Κυνηγαλάκη, μαθήτρια της Γ΄ τάξης του 2ου Γυμνασίου Καλλίπολης Πειραιά για το διήγημα « Παραμονή Χριστουγέννων».

2ο Βραβείο εξ ημισείας, στον Παναγιώτη Μιχαλακάκο, μαθητή της Β΄ τάξης των Εκπαιδευτηρίων Καραχάλιου για το διήγημα «Κωνσταντής»,
και στους  Παρασκευή – Στυλιανή Χρυσοβέργη & Αλέξανδρο Φιλιππούση, μαθητές της Α΄ τάξης του 2ου Γυμνασίου Καλλίπολης Πειραιά για το διήγημα «Το ημερολόγιο του Άρη».

3ο Βραβείο, στη Χριστίνα Εμμανουήλ, μαθήτρια της Β΄ τάξης του 3ου Γυμνασίου Σύρου για το διήγημα «Καλοκαιρινή Περιπέτεια».

ΓΙΑ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ:

1ο Βραβείο, στον Ιωάννη Τωράκη, μαθητή της Γ΄ τάξης του Πειραματικού Γενικού Λυκείου Ζαννείου Σχολής Πειραιά για το διήγημα
«Γράμμα απ’  το χωριό».

2ο Βραβείο, στην Αίμελη – Ρόουζ Λόου – Μανώλη, μαθήτρια της Α΄ Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Ρόδου για το διήγημα «Φρυγανιές με μέλι…».

3ο Βραβείο εξ ημισείας, στην Γεωργία Σωτήρχου, μαθήτρια της Α΄ Λυκείου της Ελληνογαλλικής Σχολής « Ο Άγιος Παύλος» για το διήγημα « Όταν πεθαίνει μια νεράϊδα»,
και στον Mark C. Da Costa, μαθητή της Γ΄ τάξης του 5ου Γενικού Λυκείου Ιωαννίνων για το διήγημα « O mikpos X. ».

Κείμενα των βραβευθέντων μαθητών διάβασαν οι ηθοποιοί Γιούλικα Σκαφιδά και Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος.