Την Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου 2012, ώρα 12.00 πραγματοποιήθηκε στο «Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη», η τελετή απονομής των βραβείων του λογοτεχνικού διαγωνισμού της περιόδου 2011-2012 στη μνήμη της Καίτης Λασκαρίδη.

O διαγωνισμός πρωτόλειου διηγήματος, ο οποίος διανύει επιτυχώς την δέκατη τρίτη χρονιά του, εγκρίνεται από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και αθλοθετείται από τη Βιβλιοθήκη «ΚΑΙΤΗ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ». Δικαίωμα συμμετοχής για την περίοδο 2011 – 2012 είχαν οι μαθητές των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που ανήκουν στις Νομαρχίες Πειραιά, Κυκλάδων, Δωδεκανήσου, Ιωαννίνων, Αρκαδίας, Αργολίδος, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Αχαΐας, Ηλείας, Ευρυτανίας και Φωκίδας. Ο διαγωνισμός έχει γίνει πλέον πανελλήνιος.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε η Πρόεδρος της Βιβλιοθήκης του «Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη», κ.  Μαριλένα Λασκαρίδου, ανακοίνωσε την ομόφωνη απόφαση της κριτικής επιτροπής ο λογοτεχνικός διαγωνισμός να γίνει πανελλήνιος, καθώς και την ανάρτηση των βραβευθέντων κειμένων των προηγούμενων ετών στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος.

Το σκεπτικό των βραβεύσεων της Επιτροπής παρουσίασε η Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, Επίκουρη Καθηγήτρια τμ. Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Α.Π.Θ. και Κριτικός Λογοτεχνίας, κ. Τιτίκα Δημητρούλια.

Τα βραβεία απονεμήθηκαν ομόφωνα ως εξής:

ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ:

ΒΡΑΒΕΙΑ:

1ο Βραβείο απενεμήθη, ομόφωνα, στον Αλέξανδρο Κολιαράκη, μαθητή της Γ΄ τάξης των Εκπαιδευτηρίων Καραχάλιου για το διήγημα « Νέκταρ Θανάτου».

2ο Βραβείο απενεμήθη, ομόφωνα, στην Ελένη Πεχλιβάνη, μαθήτρια της Γ΄ τάξης του Πειραματικού Γυμνασίου Νίκαιας για το διήγημα «Μία φωτογραφία γεμάτη αναμνήσεις».

3ο Βραβείο απενεμήθη, ομόφωνα, στην Κατερίνα Γεωργοπούλου, μαθήτρια της Γ΄ τάξης του 1ου Γυμνασίου Γυθείου για το διήγημα «Μια φορά κι έναν καιρό …ΔΕΝ υπήρχαν ανθρώπινα δικαιώματα».

ΓΙΑ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ:

ΒΡΑΒΕΙΑ:

1ο Βραβείο  απενεμήθη, ομόφωνα, στην Ευαγγελία Καρακώστα, μαθήτρια της Β΄ τάξης του 13ου Γενικού Λυκείου Πειραιά για το διήγημα «Η κούνια που σε κούναγε».

2ο Βραβείο απενεμήθη εξ ημισείας ομόφωνα, στην Κατερίνα Μανώλη, μαθήτρια της Α΄ τάξης του 2ου Γενικού Λυκείου Ναυπλίου για το διήγημα «Ζωή ξανά…» & στην Κωνσταντίνα Παναγιωτοπούλου, μαθήτρια της Α΄ τάξης του 2ου Γενικού Λυκείου Κορίνθου για το διήγημα «Ο επιτάφιος μιας πολιτείας»

3ο Βραβείο απενεμήθη, ομόφωνα στον Άγγελο – Μάριο Μπίνη, μαθητή της Α΄ τάξης του 3ου Γενικού Λυκείου Ρόδου για το διήγημα «Αντρινέ».

Κείμενα των βραβευθέντων μαθητών διάβασαν οι ηθοποιοί Γιούλικα Σκαφιδά και Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος.

aponomi2012