Την Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2010, ώρα 12.00 πραγματοποιήθηκε στο νέο κτήριο του «Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη», 2ας Μεραρχίας 36 & Ακτής Μουτσοπούλου στον Πειραιά, η τελετή απονομής των Λογοτεχνικών Βραβείων περιόδου 2009-2010 στη μνήμη της Καίτης Λασκαρίδη.

Στον διαγωνισμό πρωτόλειου διηγήματος, ο οποίος διανύει επιτυχώς την δέκατη χρονιά του, εγκρίνεται από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και αθλοθετείται από τη Βιβλιοθήκη του «Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη» συμμετείχαν μαθητές όλων των σχολείων που ανήκουν στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση των Νομαρχιών Πειραιά, Κυκλάδων, Δωδεκανήσου, Ιωαννίνων, Περιφέρειας Πελοποννήσου και στις Διευθύνσεις Αχαΐας και Ηλείας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Η τελετή ξεκίνησε με το χαιρετισμό της Πρόεδρου της Βιβλιοθήκης «ΚΑΙΤΗ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ» Μαριλένας Λασκαρίδου, ακολούθησε το σκεπτικό βράβευσης της Κριτικής Επιτροπής από τον Πρόεδρό της, Καθηγητή Αθανάσιο Μαρκόπουλο, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε τους λόγους για τους οποίους δεν απονεμήθηκε αυτήν την περίοδο το πρώτο βραβείο για το Γυμνάσιο και το Λύκειο.

Τα βραβεία απονεμήθηκαν ως εξής:

ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ:

  • 2ο Βραβείο, στη Μελίνα Γκρανζάν, μαθήτρια της Β΄ τάξης του  Γυμνασίου Σορωνής Ρόδου.
  • 3ο Βραβείο, στην Αρετή Ζούλια, μαθήτρια της Α΄ τάξης του 13ου Γυμνασίου Πειραιά.

ΓΙΑ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ:

  • 2ο Βραβείο, στην Ελένη Κότσιρα, μαθήτρια της Β΄ τάξης του  Πειραματικού Γενικού Λυκείου Ζαννείου Σχολής Πειραιά.
  • 3ο Βραβείο, στην Αργυρώ Τσουράπη, μαθήτρια της Β΄ τάξης του Γενικού Λυκείου Μολάων Λακωνίας.

Οι ηθοποιοί Κατερίνα Διδασκάλου και Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος διάβασαν αποσπάσματα από τα κείμενα των βραβευθέντων μαθητών.

Στην τελετή απονομής παρευρέθησαν πανεπιστημιακοί, συγγραφείς, άνθρωποι των γραμμάτων, διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής και μαθητές σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης.