Απονομή βραβείων 7ου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού

Την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη η τελετή απονομής των βραβείων του 7ου Πανελλήνιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Πρωτόλειου Διηγήματος, για την περίοδο 2018-2019, στη μνήμη της Καίτης Λασκαρίδη.

Στον διαγωνισμό, ο οποίος αθλοθετείται από το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη και εγκρίνεται από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλων των σχολείων της Ελλάδας. Αυτή τη χρονιά κατατέθηκαν 206 συμμετοχές, και συγκεκριμένα 126 ανήκαν σε μαθητές Γυμνασίου και 80 σε μαθητές Λυκείου.

Στην εκδήλωση βράβευσης απηύθυνε χαιρετισμό η Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, κ. Κατερίνα Λασκαρίδη, η οποία ευχαρίστησε όλους τους μαθητές για τη συμμετοχή τους στον εν λόγω διαγωνισμό. Η Διευθύντρια του Ιδρύματος και Mέλος της Kριτικής Επιτροπής του Διαγωνισμού κ. Καλή Παγουλάτου-Κυπαρίσση, επεσήμανε την αξία της γραπτής έκφρασης και τις διαφορές που παρατηρούνται κάθε χρόνο στις συμμετοχές των μαθητών.

Το σκεπτικό των βραβεύσεων παρουσίασε η Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής κ. Ελένη Παναρέτου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Γλωσσολογίας Τμ. Φιλολογίας ΕΚΠΑ.

Τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής του 7ου Πανελλήνιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού ήταν οι (αλφαβητικά):

Βασίλης Βασιλειάδης, Ερευνητής Α΄ Τμ. Γλώσσας και Λογοτεχνίας του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας

Κώστας Μάγος, Επίκουρος Καθηγητής Παιδαγωγικού Τμ. Προσχολικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Συγγραφέας παιδικών βιβλίων

Καλή Παγουλάτου-Κυπαρίσση, Διευθύντρια του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη

Γιάννης Παλαβός, Πεζογράφος, Μεταφραστής

Ελένη Πατάκη, Εκδότρια, Υπεύθυνη Παιδικού Βιβλίου Εκδόσεων Πατάκη

Αριστοτέλης Κούτσικος, Α΄ Βραβείο Λυκείου του 6ου Πανελλήνιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού περ. 2017-2018

Κείμενα των βραβευθέντων μαθητών διάβασαν οι ηθοποιοί Κατερίνα Διδασκάλου και Νίκος Νίκας.

Τα βραβεία απονεμήθηκαν ομόφωνα ως εξής:

ΓΥΜΝΑΣΙΟ

1ο Βραβείο: Ερμιόνη Γιαβρίμη, μαθήτρια της Α΄ τάξης του Γυμνασίου Λουτρόπολης Θέρμης Λέσβου για το διήγημα «Ο παππούς μου ο Σόκιαλης»

2ο Βραβείο: Σταμάτης Θεοφιλόπουλος, μαθητή της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Ξάνθης Αξιόν  για το διήγημα «Θέλω να ζήσω»

3ο Βραβείο: Βασιλική Πάππου, μαθήτρια της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Ροδίων Παιδεία  για το διήγημα «Άλλο ζήτησα»

ΛΥΚΕΙΟ

1ο Βραβείο: Χριστίνα Αλευρά, μαθήτρια της Β΄ τάξης του  Λυκείου του Κολλεγίου Αθηνών για το διήγημα «Χωρίς αναπνοή»

2ο Βραβείο: Στέλλα Παναγούλια, μαθήτρια της Α΄ τάξης του 2ου Γενικού Λυκείου Χαλκίδας για το διήγημα «Το ταξίδι της ζωής»

3ο Βραβείο: εξ ημισείας στη Νατάσα Αθανασοπούλου, μαθήτρια της Α΄ τάξης του 1ου Γενικού Λυκείου Αμαλιάδας για το διήγημα «Η πτώση του Ιλίου» και στην Πολυξένη Δημητριάδου, μαθήτρια της Γ΄ τάξης του 2ου Γενικού Λυκείου Θερμαϊκού για το διήγημα  «Θεώρημα»