Αποσφραγίστηκαν  την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015 και ώρα 14.00μ.μ., ύστερα από πρόσκληση της Αντιπροέδρου του «Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη» κ. Μαριλένας  Λασκαρίδου, οι φάκελοι του 3ου Πανελλήνιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού περιόδου 2014 – 2015 στην έδρα του Ιδρύματος επί της Οδού Πραξιτέλους  169 & Μπουμπουλίνας στον Πειραιά.

Παρευρέθηκαν οι :

  • Μαριλένα Λασκαρίδου, Αντιπρόεδρος του «Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη»
  • Τιτίκα Δημητρούλια, Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής του 3ου Πανελλήνιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού
  • Καλή Κυπαρίσση, Μέλος της Κριτικής Επιτροπής του 3ου Πανελλήνιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού
  • Λένα Νικολουδάκη, Μέλος της Ομάδας Εργασίας του «Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη»
  • Ιωάννα Ρωμηού, Γραμματέας του «Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη»
  • Παναγιώτα Δεδετζή, Μέλος της Ομάδας Εργασίας του «Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη»

Σύμφωνα με την προκήρυξη ο 3ος Πανελλήνιος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός έληξε την 29η Μαΐου 2015 και όλες οι συμμετοχές κατατέθηκαν εμπρόθεσμα.

Αναλυτικά:

Κατατέθηκαν συνολικά 213 φάκελοι (83 φάκελοι Γυμνασίου & 130 φάκελοι Λυκείου) με 299 συμμετοχές εκ των οποίων 128 ανήκουν σε μαθητές Γυμνασίου και 171 σε μαθητές Λυκείου. (Από τις 128 συμμετοχές Γυμνασίου, οι 102 είναι κοριτσιών και οι 26 αγοριών. Και από τις 171 συμμετοχές Λυκείου οι 34 είναι αγοριών και οι 137 κοριτσιών.)

Τα κείμενα των συμμετεχόντων θα αποσταλούν στα Μέλη της Κριτικής Επιτροπής του 3ου Πανελλήνιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού μέχρι τέλη Ιουλίου.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν το τελευταίο δεκαήμερο του Νοεμβρίου σε όλα τα σχολεία που συμμετείχαν στο 3ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Πρωτόλειου Διηγήματος.

Η απονομή θα γίνει σε ειδική τελετή το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου, στην οποία θα προσκληθούν οι συμμετέχοντες καθώς και οι εκπρόσωποι φορέων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη καθώς και τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής του 3ου Πανελλήνιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Πρωτόλειου Διηγήματος ευχαριστούν θερμά όλους τους μαθητές για τη συμμετοχή τους αλλά και τους εκπαιδευτικούς που υποστηρίζουν τη δημιουργικότητα των μαθητών τους.

Ευχόμαστε κάθε επιτυχία σε όλα τα παιδιά.