Αποσφραγίστηκαν  την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020 και ώρα 12.00π.μ., ύστερα από πρόσκληση της Αντιπροέδρου του «Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη» κ. Κατερίνας  Λασκαρίδη, οι φάκελοι του 8ου Πανελλήνιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Πρωτόλειου Διηγήματος στη μνήμη Καίτης Λασκαρίδη περιόδου 2019 – 2020 στην έδρα του Ιδρύματος επί των οδών Πραξιτέλους 169 & Μπουμπουλίνας στον Πειραιά.

Σύμφωνα με την εγκεκριμένη από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκήρυξη, η κατάθεση υποβολής των συμμετοχών έληξε την 30η Ιουνίου 2020, ύστερα από μηναία παράταση , η οποία δόθηκε στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης της πανδημίας Covid 19. Η αποσφράγιση των φακέλων έγινε με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη παρουσία της Προέδρου της Κριτικής Επιτροπής του 8ου  Πανελλήνιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού κ. Ελένης Παναρέτου, Αναπληρώτριας Καθηγήτριας Γλωσσολογίας Τμ. Φιλολογίας του ΕΚΠΑ.

Παρευρέθηκαν επίσης οι :

  • Καλή Κυπαρίσση, Μέλος της Κριτικής Επιτροπής του 8ου Πανελλήνιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού, Διευθύντρια του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη
  • Παναγιώτα Δεδετζή, Βιβλιοθηκονόμος του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαριδη, Συντονίστρια του Λογοτεχνικού Διαγωνισμού
  • Ιωάννα Ρωμηού, Γραμματέας του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη

Κατατέθηκαν και αποσφραγίστηκαν συνολικά 100 φάκελοι,  123 συμμετοχές εκ των οποίων 75 ανήκουν σε μαθητές Γυμνασίου και 48 σε μαθητές Λυκείου.

Τα αποτελέσματα του 8ου  Πανελλήνιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού θα ανακοινωθούν το τελευταίο δεκαήμερο του Νοεμβρίου στις διευθύνσεις των σχολείων όλης της χώρας.

Η απονομή ενδέχεται να γίνει σε ειδική τελετή το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου, στην οποία θα προσκληθούν οι συμμετέχοντες καθώς και οι εκπρόσωποι φορέων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο Πρόεδρος, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη,  καθώς και τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής του Λογοτεχνικού Διαγωνισμού ευχαριστούν θερμά μαθητές και εκπαιδευτικούς για το ενδιαφέρον τους και τους εύχονται υγεία δύναμη και καλή ευόδωση των στόχων τους.