Η έρευνα στοχεύει στην εξερεύνηση των εκπαιδευτικών αναγκών και της στάσης των ελλήνων εκπαιδευτικών αναφορικά με τη συμπεριληπτική εκπαίδευση για μαθητές στο φάσμα του αυτισμού. Παρόλο που οι εκπαιδευτικές πολιτικές και στρατηγικές προωθούν την ενσωμάτωση, στην πράξη αναδύονται πολλά εμπόδια που πηγάζουν από την οικονομική κρίση, τις περικοπές στην Παιδεία και το άγχος των εκπαιδευτικών για ενσωμάτωση των μαθητών στο φάσμα, με την ταυτόχρονη διαφύλαξη της ασφάλειάς τους. Αυτή η αμφιθυμία προκύπτει από τις ελλιπείς γνώσεις, δεξιότητες και εμπειρίες των εκπαιδευτικών. Συμπερασματικά, η ανάδειξη της  κατάλληλης  επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές στο φάσμα να εξελιχθούν, σε συμπεριληπτικά εκπαιδευτικά περιβάλλοντα.

Katingo Giannoulis, Psychology Department, The American College of Greece, Deree College, Athens, Greece

Marios Koukounaras Liagkis, School of Theology, Department of Theology, National and Kapodistrian University of Athens, Athens, Greece

Katerina Laskaridou, Laskaridis Foundation, Piraeus, Greece

Karen Guldberg, Department of Disability, Inclusion and Special Needs, University of Birmingham, Birmingham, UK

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, με ιδιαίτερη ευαισθησία στα θέματα του αυτισμού, συνεχίζει αυτή την προσπάθεια και προσφέρει επιμορφωτικά σεμινάρια για τις Καλές Πρακτικές στον Αυτισμό για εκπαιδευτικούς και ειδικούς που συνεργάζονται με μαθητές στο φάσμα. Εάν σας ενδιαφέρουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την εξέλιξη της έρευνας και την πρακτική εφαρμογή των σεμιναρίων της Καλής Πρακτικής στον Αυτισμό, μπορείτε να βρείτε πληροφορίες εδώ.

Μπορείτε να βρείτε το άρθρο επισυναπτόμενο στο υλικό.

Υλικό