Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη διοργανώνει διαδικτυακή ενημερωτική συζήτηση με θέμα Σκύβοντας πάνω από τα ανείπωτα. Απώλεια και Τραύμα κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Τον τελευταίο χρόνο, έχουμε έρθει όλοι αντιμέτωποι με την πρωτόγνωρη συνθήκη της πανδημίας  Covid-19. Πολλοί από εμάς έχουμε νοσήσει οι ίδιοι, ή έχουμε στο περιβάλλον μας άτομα που έχουν νοσήσει. Στον αγώνα αυτόν, απλοί πολίτες, γιατροί και νοσηλευτές έχουμε βρεθεί αντιμέτωποι με τον φόβο, τον κίνδυνο, την αβεβαιότητα και το άγχος.

Τι μας αφήνει μια πανδημία; Πώς διαχειριζόμαστε τον φόβο της ασθένειας και, κυρίως, πόσο τραυματική είναι η εμπειρία της ασθένειας, είτε τη βιώνουμε ως ασθενείς, είτε ως γιατροί, νοσηλευτές, φροντιστές και συγγενείς των ατόμων που νοσούν;

Επιστημονική Υπεύθυνη είναι η  Αντιπρόεδρος και Υπεύθυνη του Τομέα Ψυχικής Υγείας του Ιδρύματος,  Κατερίνα Λασκαρίδη, Ψυχολόγος, Ειδική Παιδαγωγός BSc., MSc., Med.

Ομιλητές: Colin Newton & Elliot Newton, Εκπαιδευτικοί Ψυχολόγοι MSc. BSc. Ιδρυτές του Inclusive Solutions & του Κύκλου των Φίλων.

Κατερίνα Λασκαρίδη, Ψυχολόγος, Ειδική Παιδαγωγός BSc., MSc., Med.

Την εμπειρία τους καταθέτουν νοσηλευτές από νοσοκομεία αναφοράς.

Σκοπός της συζήτησης είναι: α) να μιλήσουμε ανοιχτά για τη δύσκολη συγκυρία που διανύουμε, β) να επικεντρωθούμε, πιο συγκεκριμένα, σε περιπτώσεις περιστατικών νοσηλείας λόγω covid, γ) να καταλάβουμε πώς ορίζεται το τραύμα και ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά μιας τραυματικής εμπειρίας, δ) να παρατηρήσουμε τις επιπτώσεις της τραυματικής εμπειρίας στις οικογενειακές και επαγγελματικές μας σχέσεις, ε) να εξερευνήσουμε τρόπους διαχείρισης του τραύματος, στ) να μιλήσουμε για το πένθος σε σχέση με την πανδημία.

Η συζήτηση θα διενεργηθεί σε μία συνάντηση, την Τρίτη,  11 Μαΐου 2021 και ώρα 18.00-20.00. Η διεξαγωγή της θα είναι στην αγγλική (με ελληνικό σχολιασμό) και την ελληνική.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://tinyurl.com/yhn4vcfh

Η συνάντηση διεξάγεται δωρεάν μέσω της πλατφόρμας zoom. Τον σύνδεσμο παρακολούθησης θα τον λάβετε στο email σας, πριν την έναρξη του σεμιναρίου.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Γραμματεία του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη

Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 9.00 – 17.00

Τηλ. 216 900 3700, 216 900 3721

info@laskaridisfoundation.org