Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη αποχαιρετά τον φίλο, καθηγητή αστροφυσικής Γιάννη Σειραδάκη.

Ο Γιάννης Σειραδάκης μελέτησε την αρχαία ελληνική τεχνολογία, υπηρέτησε τον χώρο της αστροφυσικής με αφοσίωση και συνέπεια. Ήταν από τους πρωτεργάτες στη σύγχρονη μελέτη του Μηχανισμού των Αντικυθήρων, ως μέλος της ερευνητικής ομάδας Antikythera Mechanism Research Project (AMRP) η οποία πρωτοστάτησε στη διερεύνηση και αναθέρμανση του ενδιαφέροντος για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων και στην κατασκευή ενός πιστού αντιγράφου του.

Η συνεργασία του Ιδρύματος με τον Γιάννη Σειραδάκη ξεκίνησε το 2012, όταν ο καθηγητής παρουσίασε στην εκδήλωση «Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων» τις δυνατότητες του μηχανισμού και τη σημασία του για την Αστρονομία, καθώς και το πρώτο μοντέλο του μηχανισμού.  Έκτοτε ο Γιάννης Σειραδάκης συμμετείχε και σε άλλες εκδηλώσεις του Ιδρύματος, ενώ το 2017 στα εγκαίνια της έκθεσης «Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων – Η περιπέτεια συνεχίζεται», φρόντισε να συμπεριληφθεί στα εκθέματα το μοντέλο του Μηχανισμού, τη λειτουργία του οποίου παρουσίασε στον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Σημαντική ήταν και η προσφορά του στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος, όπου για δυο ακαδημαϊκά έτη συνάντησε περισσότερους από 1.700 μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα «Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων: Αστρονομία και Τεχνολογία στην Αρχαία Ελλάδα».

Ο Γιάννης Σειραδάκης ήταν ένας σπουδαίος επιστήμονας, υπέροχος άνθρωπος, σεμνός, χαμογελαστός και πάντα πρόθυμος να μοιραστεί τις γνώσεις του με όλους.