Ημερομηνία
Νοέμβριος 2009 - Μάϊος 2010
Συνοπτική Περιγραφή
Το πρόγραμμα της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος για την ακαδημαïκή περίοδο 2009 – 2010
Θέμα Προγράμματος
Εκπαιδευτικά προγράμματα
Ομάδα Προγράμματος

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων: Καλή Κυπαρίσση

Κατά το διδακτικό έτος 2008 – 2009, η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος πραγματοποίησε 128 εκπαιδευτικά προγράμματα που αφορούσαν στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Ο αριθμός των μαθητών που τα παρακολούθησαν άγγιξε τις 10.000. Τα προγράμματα, τα οποία είχαν εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, πλαισίωσαν ακαδημαïκοί, πανεπιστημιακοί, εικαστικοί και συγγραφείς. Μέρος των προγραμμάτων αυτών εφαρμόστηκε σε σχολεία και των δύο βαθμίδων των πυροπλήκτων περιοχών των Νομών Ηλείας, Αρκαδίας, Μεσσηνίας και Λακωνίας, τα οποία παρακολούθησαν 4.979 μαθητές.

Μετά από την επιτυχία και την ιδιαίτερη ανταπόκριση στη δραστηριότητα του Ιδρύματος κατά την περασμένη χρονιά, παρουσιάζεται το πλούσιο πρόγραμμα της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος για την ακαδημαïκή περίοδο

2009 – 2010. Η ομάδα των εισηγητών και συνεργατών της Βιβλιοθήκης που στηρίζουν τα Προγράμματα συνεχίζουν μια δημιουργική, γόνιμη και ευχάριστη προσέγγιση της γνώσης στον ευαίσθητο χώρο της Εκπαίδευσης. Τον Οκτώβριο του 2009, θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές επισκέψεις στα σχολεία των δυσπρόσιτων περιοχών του Νομού Ιωαννίνων, οι οποίες θα διαρκέσουν μία εβδομάδα.

Το πλήρες πρόγραμμα παρουσιάζεται στο αρχείο που ακολουθεί

Υλικό