Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη ξεκινάει μια νέα προσπάθεια με στόχο να φέρει το ταξίδι μέσα στο σπίτι μας! Ακολουθώντας τα διεθνή πρότυπα, ψηφιοποιούμε τεκμήρια από τις ειδικές συλλογές της Ιστορικής Βιβλιοθήκης και τα προσφέρουμε δωρεάν από την ιστοσελίδα μας!

Ξεκινάμε την Ψηφιακή Βιβλιοθήκη μας από την πλούσια περιηγητική συλλογή του Προέδρου του Ιδρύματος Π. Λασκαρίδη, με ένα σύντομο τουριστικό οδηγό της Κωνσταντινούπολης (36 σελίδες, διαστ. 9,4 x 14,7 εκ.). Ο οδηγός αυτός αποτελεί μέρος της σειράς Les capitales de l’Europe, promenades pittoresques του Charles Malo, ο οποίος εκδόθηκε γύρω στο 1830 στο Παρίσι. Σκοπός της έκδοσης δεν είναι να περιγράψει τη Βασιλεύουσα με κάθε λεπτομέρεια. Επιθυμία του συγγραφέα είναι να μεταφέρει στον αναγνώστη την ατμόσφαιρα της οθωμανικής πρωτεύουσας, καθώς επίσης να απαντήσει σε πρωτότυπα ερωτήματα αναφορικά τα δρομάκια της Κωνσταντινούπολης, τον ούριο άνεμο της Άνοιξης κ.ά.

Απηχώντας την τάση της εποχής για “μαζικό τουρισμό”, ο οδηγός αυτός θα μας ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη μιας άλλης εποχής, που παραμένει πάντα μαγευτική…

Downloads