Η Μικρή Αμάλ, μια νεαρή προσφυγοπούλα, ξεκινά ένα ιδιαίτερο ταξίδι – μια επική περιπλάνηση που θα την οδηγήσει να διασχίσει την Τουρκία, και ολόκληρη την Ευρώπη. Για να βρει τη μητέρα της. Για να γυρίσει στο σχολείο. Για να ξεκινήσει μία νέα ζωή.

Σε κάθε σταθμό του ταξιδιού της, η Μικρή Αμάλ θα γίνεται δεκτή με αντιπροσωπευτικές καλλιτεχνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που δημιουργούνται από τα μέλη των κοινοτήτων που επισκέπτεται.

Στη βάση του, το Ταξίδι είναι μια περιπλάνηση αφιερωμένη στην παιδεία και τη δημιουργική μάθηση. Οπουδήποτε πηγαίνει η Μικρή Αμάλ θα έρχεται σε επαφή με καινούργια πρόσωπα, μέρη και πολιτισμούς. Οι κοινότητες και το διαδικτυακό κοινό θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν μαζί της όλα όσα θα γνωρίσει.

Στην Ελλάδα θα υποδεχτούμε την Αμάλ στις 9 Αυγούστου στη Χίο. Από εκεί θα ταξιδέψει στα Ιωάννινα, στην Καλαμπάκα, στα Μετέωρα, στη Λάρισα, στην Ελευσίνα, στην Αθήνα και στον Πειραιά απ΄ όπου και θα την αποχαιρετίσουμε στις 5 Σεπτεμβρίου 2021. (https://www.walkwithamal.org/el/%ce%b5%ce%ba%ce%b4%ce%b7%ce%bb%cf%8e%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82/)

Τα σχολεία σε όλο τον κόσμο θα μπορούν να συμμετέχουν κατεβάζοντας το Πακέτο Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων του Ταξιδιού με επίκεντρο το ταξίδι της Αμάλ. Κάθε ενότητα θα επιτρέψει στους νέους ανθρώπους να εξετάσουν και να κατανοήσουν την προσφυγική κρίση. Θα έχουν επίσης τη δυνατότητα εκμάθησης από το σπίτι χρησιμοποιώντας την ηλεκτρονική έκδοση του πακέτου δραστηριοτήτων.

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη θέτει υπό την αιγίδα του τις εκπαιδευτικές δράσεις του THE WALK εντάσσοντας δραστηρότητες από το εκπαιδευτικό πακέτο στα εκπαιδευτικά του προγράμματα 2021-2022.