Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη διοργανώνει διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Τεχνητή νοημοσύνη: μία συνανακάλυψη». Το σεμινάριο απευθύνεται σε φοιτητές, εκπαιδευτικούς, ερευνητές και όλους όσοι ενδιαφέρονται για το πεδίο της τεχνητής νοημοσύνης και της εξελίξεις στον τομέα αυτό. Η οργάνωση του προγράμματος γίνεται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Τεχνητής Νοημοσύνης (EETN). Συντονιστής είναι ο Δρ. Γιώργος Γιαννακόπουλος, συνεργαζόμενος ερευνητής του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» και μέλος ΔΣ της ΕΕΤΝ.

Το επιμορφωτικό σεμινάριο θα διενεργηθεί σε 10 δίωρες εβδομαδιαίες διαδικτυακές συναντήσεις μέσω της πλατφόρμας webex, κάθε Πέμπτη και ώρες 18.00 – 20.00. Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Διάρκεια σεμιναρίου: 26 Νοεμβρίου 2020 – 25 Φεβρουαρίου 2021

Σκοπός του σεμιναρίου:

Μέσα από τη σειρά αυτών των διαλέξεων θα συν-ανακαλύψουμε τη σημερινή κατάσταση και τις εφαρμογές της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΤΝ) στη χώρα μας, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Θα εξερευνήσουμε επίσης και το μέλλον της Τεχνητής Νοημοσύνης, τι περιμένουμε από τομείς έρευνας που τώρα αναδεικνύονται και σύντομα θα βρουν εφαρμογή στην καθημερινότητα του ανθρώπου.

Μέσα από τρεις βασικές  θεματικές ενότητες θα θέσουμε βασικά ερωτήματα με γνώμονα και τις πρόσφατες εξελίξεις που βιώνουμε όλοι σε παγκόσμιο επίπεδο και τις αλλαγές που επέρχονται στον καιρό μιας πανδημίας:

  • Ανθρωπότητα και ΤΝ: Θα μάθουμε για τα οράματα, τις στρατηγικές αλλά και θα αναλογιστούμε αν η ΤΝ συνάδει με την ηθική και για το κατα πόσο υπάρχει ή θα πρέπει να εφαρμοστεί η πολιτική βούληση με θέματα ΤΝ. Θα συζητήσουμε τη νομική και νομοθετική κάλυψη των προκλήσεων και των ευκαιριών που ανακύπτουν από την άνοδο της ΤΝ. Επίσης, θα μάθουμε για την θέση της Ελλάδας στον παγκόσμιο χάρτη εξελίξεων της ΤΝ, αξιολογώντας και το πόσο μπορεί να αλλάξει όχι μόνο η καθημερινότητά μας, αλλά και η κουλτούρα μας παρουσία ΤΝ.
  • Εργασία, και επιχειρείν παρουσία ΤΝ: Στην συνέχεια θα μιλήσουμε για το ηλεκτρονικό επιχειρείν, πως η βιομηχανία αλλά και οι επιχειρήσεις γενικότερα μπορούν να εκμεταλλευτούν τις νέες τεχνολογίες αλλά και τι θα πρέπει να προσέξουν κατά τη διαδικασία μετασχηματισμού τους με επίκεντρο την ΤΝ. Θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στο πολύ βασικό ερώτημα για το πώς η ανθρώπινη εργασία παραμένει σημαντική παρουσία της ΤΝ, αλλά και με ποια μορφή και τι αλλαγές επιφέρει η τεχνολογία της υπολογιστικής επιχειρηματολογίας ενώ με αφορμή την πανδημία θα αναφερθούμε στην Τηλε-εργασία σε σχέση με την ΤΝ.
  • Η ΤΝ ως δια-τομεακός καταλύτης: Θα δούμε την ΤΝ στις εφαρμογές της στις Φυσικές Επιστήμες, η Βιομηχανία, η Δημοσιογραφία, αλλά ακόμα και μορφές τέχνης όπως είναι η Μόδα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί μέσω της πλατφόρμας webex. Στους συμμετέχοντες θα στέλνεται κάθε Πέμπτη ο σύνδεσμος τον οποίο θα χρησιμοποιούν για την είσοδο τους στην πλατφόρμα και την παρακολούθηση του σεμιναρίου.

Απαραίτητη η ηλεκτρονική εγγραφή στον παρακάτω σύνδεσμο

https://tinyurl.com/yyapd5mc

Εγγραφές έως και την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020

Η πρώτη συνάντηση είναι δωρεάν.

Κόστος συμμετοχής: 40,00€

Το κόστος συμμετοχής μπορείτε να το καταβάλετε στον παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό, σημειώνοντας για το επιμορφωτικό σεμινάριο της τεχνητής νοημοσύνης και το ονοματεπώνυμό σας.

  • Τράπεζα Eurobank
  • Δικαιούχος: Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη
  • Αριθμός Λογαριασμού: 0026.0246.03.0200244833
  • Αριθμός Λογαριασμού IBAN: GR5602602460000030200244833

Για διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Γραμματεία του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 9.00 – 17.00, στα τηλέφωνο 216 900 3700, 216 900 3722 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση education@laskaridisfoundation.org

Υλικό