Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη διοργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα  «Τεχνητή νοημοσύνη: ένας συναρπαστικός νέος δρόμος». Το σεμινάριο έχει ως σκοπό να παρέχει μία καθοδηγούμενη γνωριμία με τον κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης και μία πρώτη ξενάγηση στον δρόμο που συγχαράσσουμε κάθε φορά που τη χρησιμοποιούμε. Επιστημονικός υπεύθυνος είναι ο Δρ.  Γιώργος Γιαννακόπουλος, συνεργαζόμενος ερευνητής του ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος” και μέλος ΔΣ της ΕΕΤΝ, ενώ η οργάνωση του προγράμματος γίνεται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Τεχνητής Νοημοσύνης (EETN).

Το σεμινάριο απευθύνεται σε φοιτητές, εκπαιδευτικούς, ερευνητές και όλους όσοι ενδιαφέρονται για το πεδίο της τεχνητής νοημοσύνης και της εξελίξεις στον τομέα αυτό. Οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν τις δυνατότητες και τα όριά της, θα συζητήσουν τα ηθικά και νομικά ζητήματα που ανακύπτουν κατά τη χρήση της, και θα ενημερωθούν για το τι σημαίνει συνύπαρξη μαζί της. Επίσης, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν πληθώρα όψεων της τεχνητής νοημοσύνης, ακόμη και πέρα από τα αναμενόμενα. Τα παιχνίδια, η εκπαίδευση και η ρομποτική, ο Αισχύλος, η δικηγορία, ο κόσμος των δεδομένων και των επιχειρήσεων, αλλά και η επιστημονική πρακτική θα είναι τα μέλη ενός ενδιαφέροντος θεματικού θιάσου, που θα παρελάσουν στο παλκοσένικο της τεχνητής νοημοσύνης για να μας σκιαγραφήσουν τι να περιμένουμε και πώς να περπατήσουμε στο νέο δρόμο που ανοίγεται. Τέλος, θα κληθούμε να δούμε πώς, πίσω από όλη αυτή την επανάσταση κρύβεται – και ταυτόχρονα αναδεικνύεται – ο άνθρωπος.

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Πληροφορίες

Γραμματεία: 216 900 3700, info@laskaridisfoundation.org

Διάρκεια: 24 Οκτωβρίου 2019 έως και τις 23 Ιανουαρίου 2020

Απαραίτητη για τη συμμετοχή η συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας https://tinyurl.com/y4xkzzho

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητος

Κόστος συμμετοχής: 100,00€

Προεγγραφή έως και 22 Οκτωβρίου: 50,00€

Φοιτητές: 30,00€ (με επίδειξη φοιτητικής ταυτότητας)

Άνεργοι: 10,00€ (με επίδειξη κάρτας ανεργίας)

Εάν επιθυμείτε να καταβάλετε το ποσό της συμμετοχής μέσω τραπεζικής κατάθεσης, παρακαλούμε στην αιτιολογία κατάθεσης να αναγράψετε τον τίτλο του σεμιναρίου και το όνομά σας

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: IBAN GR56 0260 2460 0000 3020 0244 833, τράπεζα EUROBANK

Χώρος διεξαγωγής: Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, Πραξιτέλους 169 & Μπουμπουλίνας, 185 35 Πειραιάς

Υλικό