Ημερομηνία
Οκτώβριος - Σεπτέμβριος 2007

Αγαπητοί φίλοι,

Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι ολοκληρώθηκε και φέτος η επίσκεψη σε σχολεία της πρωτοβάθμιας & δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Νομαρχίας Πειραιά

Η Σύμβουλος της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος κ. Καλή Κυπαρίσση και η Βιβλιοθηκονόμος κ. Παναγιώτα Δεδετζή πραγματοποίησαν από τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου έως τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου την ετήσια καθιερωμένη επίσκεψη στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Νομαρχίας Πειραιά.

Επισκέφθηκαν συνολικά 200 σχολεία (Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) των δήμων Πειραιά, Περάματος, Δραπετσώνας, Κερατσινίου, Νίκαιας, Κορυδαλλού και Αγίου Ιωάννη Ρέντη με σκοπό την ενημέρωση και την προώθηση του πλούσιου νέου προγράμματος της Βιβλιοθήκης σε θέματα παιδείας και πολιτισμού.
Οι διευθυντές και οι σύλλογοι διδασκόντων, με τους οποίους συζητήθηκαν διεξοδικά τα προγράμματα και οι δραστηριότητες της Βιβλιοθήκης, μας υποδέχτηκαν θερμά.

Ως αποτέλεσμα αυτών των συναντήσεων είναι η συνεργασία με τα εξής σχολεία τα οποία επιθυμούν να παρακολουθήσουν άμεσα εκπαιδευτικά προγράμματα και δραστηριότητες της Βιβλιοθήκης. Η λίστα αυτή θα ανανεώνεται συνεχώς, με ανακοινώσεις για νέες συνεργασίες:

2ο Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου (Γ΄, Δ’ και Ε’ τάξη)
22ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά
13ο Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου
21ο Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου
48ο Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου
Δημοτικό Σχολείο Ελληνογαλλικής Σχολής Jeanne D’ Arc
Δημοτικό Σχολείο Εκπαιδευτηρίων Παιδαγωγικής
8ο Γυμνάσιο Πειραιά
2ο Γυμνάσιο Περάματος
Λύκειο Ελληνογαλλικής Σχολής Jeanne D’ Arc

Η παιδεία αποτελεί προτεραιότητα της Βιβλιοθήκης από την αρχή της λειτουργίας της, καθώς η γνώση αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα – και όχι προνόμιο – για όλους μας. Δεν περιοριζόμαστε αποκλειστικά στην ιδιαίτερα σημαντική διάσταση της μόρφωσης και εκπαίδευσης, αλλά επεκτείνουμε το ενδιαφέρον μας στη διάδοση της πληροφορίας και των ανθρωπιστικών αξιών κάνοντας χρήση διαφόρων μέσων και τεχνολογιών και απευθυνόμενοι σε ανθρώπους όλων των ηλικιών και ενασχολήσεων. Η συνεργασία μας με τα σχολεία της Νομαρχίας Πειραιά είναι μία σχέση αλληλεπίδρασης, η σημασία της οποίας είναι αδιαμφισβήτητη. Μέσω της συνεργασίας αυτής, μας δίνεται η δυνατότητα να συνεχίσουμε την επαφή μας με τους νέους ανθρώπους, οι οποίοι με τη συμμετοχή και το ενδιαφέρον τους έχουν διαμορφώσει καθοριστικά τη λειτουργία και το πρόγραμμά μας όλα αυτά τα χρόνια.

Ελπίζουμε πως με την παρουσία μας θα μπορέσουμε να ενισχύσουμε το ανεκτίμητης αξίας έργο των εκπαιδευτικών με τους οποίους έχουμε την τιμή να συνεργαζόμαστε.