Αναγνωρίζοντας την προσφορά του Λιμενικού Σώματος στο κοινωνικό σύνολο και ιδιαίτερα στην ανάπτυξη της Ναυτιλίας μας, στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, καθώς και στην αστυνόμευση και επιτήρηση των θαλάσσιων συνόρων της χώρας μας, οι αδελφοί Πάνος και Θανάσης Λασκαρίδης ανέλαβαν την πλήρη επισκευή, συντήρηση και ενεργοποίηση του Πλοίου Ανοικτής Θαλάσσης ΠΑΘ/ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ 050 καθώς και την πλήρη επισκευή, συντήρηση και ενεργοποίηση του περιπολικού ΛΣ 133.
Στις 19 Δεκεμβρίου 2014, στην Ακτή Ξαβέρη στον Πειραιά, παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση βράβευσης του κ. Πάνου Λασκαρίδη και του Ιδρύματος Αικατερίνη Λασκαρίδη, για τη δωρεά.
Το ΠΛΣ 133 το οποίο υπάγεται στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, μεταφέρθηκε αρχές Νοεμβρίου του 2014 στις εγκαταστάσεις της ιδιωτικής εταιρείας “GEMCAT” στο Σχιστό, όπου, με την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, εκτελέσθηκαν εργασίες ναυπηγικού, μηχανολογικού και ηλεκτρονικού-ηλεκτρολογικού τομέα, καθώς και εργασίες πυροσβεστικού τομέα.
Μετά την ολοκλήρωση της επισκευής του περιπολικού ΛΣ 133, αυτό αποδόθηκε στο Λιμενικό Σώμα σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα, ενώ η επισκευή του ΠΑΘ/ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ 050 προβλέπεται  ότι θα περατωθεί περί τα τέλη 2015.
Είμαστε βέβαιοι ότι η εκ νέου ενεργοποίηση των αξιόλογων αυτών σκαφών και η συμμετοχή τους στις επιχειρήσεις του Λιμενικού Σώματος θα βοηθήσει το Σώμα να εκτελέσει το καθήκον του και τις υποχρεώσεις του απέναντι στην πατρίδα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
PLS ELAKT 050