Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2013, η εκδήλωση εορτασμού των είκοσι χρόνων της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος «Αικατερίνης Λασκαρίδη». Ο εντυπωσιακός και φιλόξενος χώρος του νεοκλασικού της οδού 2ας Μεραρχίας ήταν κατάμεστος, καθώς συνεργάτες και φίλοι του Ιδρύματος, πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, ερευνητές, σπουδαστές τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους.

Σε εορταστικό αλλά και φορτισμένο κλίμα, παρουσιάστηκε το εκπαιδευτικό και πολιτιστικό έργο της Βιβλιοθήκης και οι σημαντικότεροι σταθμοί στην μέχρι τώρα πορεία της από το 1993. Διακεκριμένοι συνεργάτες πλαισίωσαν με τις ομιλίες τους τον εορτασμό: ο μαέστρος και συνθέτης Δημήτρης Αγραφιώτης, η αφηγήτρια Εύη Γεροκώστα, η βιβλιοθηκονόμος Παναγιώτα Δεδετζή, η ποιήτρια και ακαδημαϊκός Κική Δημουλά, ο κριτικός λογοτεχνίας Αλέξης Ζήρας, ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος, ο καθηγητής του ΕΚΠΑ και διευθυντής του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών Θάνος Μαρκόπουλος, η κοσμήτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ Αμαλία Μόζερ, ο καθηγητής του πανεπιστημίου του Cambridge, ακαδημαϊκός και πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής του Ιδρύματος Αθανάσιος Φωκάς και ο παιδαγωγός Δικαίος Χατζηπλής. Για τη Βιβλιοθήκη και τις πολυσχιδείς δράσεις της μίλησαν επίσης ο πρόεδρος του Ιδρύματος Πάνος Λασκαρίδης και η αντιπρόεδρος Μαριλένα Λασκαρίδου. Την εκδήλωση χαιρέτισε ο δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος, ενώ τον συντονισμό έκανε η Καλή Κυπαρίσση.

Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος, κ. Παναγιώτης Λασκαρίδης

Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος, κ. Παναγιώτης Λασκαρίδης

Η βραδιά έκλεισε ιδανικά με ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα. Η Φένια Παπαδόδημα στο τραγούδι, ο Ρομάν Γκομέζ στο πιάνο και ο Γιώργος Παλαμιώτης στο ηλεκτρικό μπάσο ταξίδεψαν το κοινό με τζαζ μελωδίες, γαλλικά κομμάτια αλλά και αγαπημένα ελληνικά τραγούδια.

20xrona

Δείτε το video της εκδήλωσης εδώ