Ημερομηνία
Τετάρτη 4 Απριλίου 2012, ώρα 19.00
Συνοπτική Περιγραφή
Παρουσίαση της πεντάτομης σειράς του Κωνσταντίνου Σπ. Στάικου

Την Τετάρτη, 4 Απριλίου 2012, ώρα 19.00 το «Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη» παρουσίασε στο κτήριό του επί των οδών 2ας Μεραρχίας 36 & Ακτής Μουτσοπούλου, στον Πειραιά,  την πεντάτομη σειρά του Αρχιτέκτονα και Ιστορικού του Βιβλίου, Κωνσταντίνου Σπ. Στάικου «Η Ιστορία της Βιβλιοθήκης Στον Δυτικό Πολιτισμό», των Εκδόσεων Κότινος. Η σειρά ολοκληρώθηκε με τον 5Ο τόμο «Από τον Πετράρχη στον Μιχαήλ Άγγελο».

Χαιρετισμό απηύθυνε η Μαριλένα Λασκαρίδου, Αντιπρόεδρος του «Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη» ενώ γραπτό χαιρετισμό απέστειλε η Ακαδημαϊκός και ποιήτρια Κική Δημουλά.

Ακολούθησαν ομιλίες που παρουσίασαν την εξέλιξη της συγκρότησης της βιβλιοθήκης σε ατομικό και ακαδημαϊκό επίπεδο. Ειδικότερα ο Γεώργιος Μπαμπινιώτης, Καθηγητής, πρ. Πρύτανης Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών αναφέρθηκε σφαιρικά στο έργο του κ. Στάικου  και στάθηκε στη σπουδαιότητα, της εξαιρετικά δομημένης έκδοσης, στην καλαίσθητη παρουσίαση και το λεπτομερές βιογραφικό ένθετο. Οι Πανεπιστημιακοί Δάσκαλοι Αθανάσιος Μαρκόπουλος και Νίκος Καραπιδάκης επικεντρώθηκαν στο βιβλιολογικό περιβάλλον του Βυζαντινού Κόσμου και του Δυτικού Μεσαίωνα αντίστοιχα. Ο κύκλος των εισηγητών ολοκληρώθηκε με τον Συγγραφέα και Κριτικό Κώστα Παπαγεωργίου και τη βραδιά έκλεισε ο ίδιος ο συγγραφέας με ευχαριστίες και αναφορά στο έργο ζωής όπως είναι η πεντάτομη σειρά «Η Ιστορία της Βιβλιοθήκης Στον Δυτικό Πολιτισμό» η συγγραφή της οποίας διήρκησε 12 χρόνια.

Υλικό