Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 3ης Επιστημονικής Διημερίδας Ναυτικής-Ταξιδιωτικής Ιατρικής με τίτλο «Ιατρική στη Θάλασσα» που έλαβε χώρα την Παρασκευή και το Σάββατο 2 και 3 Δεκεμβρίου 2011 αντιστοίχως  στο χώρο του «Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη» στον Πειραιά.

Την διημερίδα οργάνωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών «Διεθνής Ιατρική – Διαχείριση Κρίσεων Υγείας»  σε συνεργασία με την «Ελληνική Εταιρεία Ναυτικής και Ταξιδιωτικής Ιατρικής» και το «Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη».

Διακεκριμένοι επιστήμονες παρουσίασαν πληθώρα θεμάτων αναφορικώς με   τα προβλήματα της υγείας των ταξιδιωτών και των πληρωμάτων, την επιδημιολογία του ναυτικού ατυχήματος, την χρησιμότητα της τηλεϊατρικής, τις μεθόδους έρευνας και διάσωσης και την προστασία των κατοίκων του νησιωτικού μας συμπλέγματος.  Κεντρική ομιλήτρια στην τελετή έναρξης του συμποσίου την Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2011 ήταν η ιατρός κ. Σαρόγλου –Τσάκου,  με τη διάλεξή της «Υγεία εν πλω» της οποίας η συμμετοχή συνέβαλε σημαντικά στην επιτυχία του συμποσίου. Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Πάνος Λασκαρίδης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ναυτικής και Ταξιδιωτικής Ιατρικής ιατρός καρδιολόγος, Υποναύαρχος ε.α. κ. Ιωάννης Βασιλειάδης και ο Δ/ντης του ΠΜΣ «Διεθνής Ιατρική – Διαχείριση Κρίσεων Υγείας» αν. καθηγητής κ. Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ.
Τις εργασίες της διημερίδας παρακολούθησε πλήθος μεταπτυχιακών και προπτυχιακών φοιτητών, μελών της ΕΛΕΝΤΙ, μελών διασωστικών και εθελοντικών ομάδων, λειτουργοί του εμπορικού και πολεμικού ναυτικού, παράγοντες του ναυτιλιακού χώρου.
Η εντυπωσιακά μεγάλη συμμετοχή στη διημερίδα και το ενδιαφέρον που εκδήλωσαν όσοι την παρακολούθησαν καθώς και τα επιστημονικά συμπεράσματα που εξήχθηκαν από αυτήν θέτουν τις βάσεις για τη συνέχιση αυτής της ακαδημαϊκής πρωτοβουλίας με στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου γνώσεων σε νέους επιστήμονες και την όσο το δυνατό πληρέστερη κάλυψη των αναγκών του επιστημονικού χώρου στο πεδίο της ταξιδιωτικής ιατρικής.