Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη παρουσιάζει για πρώτη φορά στο διαδίκτυο τον κόσμο των περιηγητών μέσα από τον ιστότοτοπο http://el.travelogues.gr/, ένα πρωτοποριακό επιστημονικό και εκπαιδευτικό εργαλείο. Η ιστοσελίδα αυτή προβάλλει εμπεριστατωμένα και τεκμηριωμένα το σύνολο σχεδόν του εικονογραφικού υλικού που προέρχεται από περιηγητικές εκδόσεις που αφορούν τον ευρύτερο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου και της Νοτιανατολικής Ευρώπης, από τον 15ο ως και τον 19ο αιώνα.

Στην ιστοσελίδα περιλαμβάνονται πάνω από 23.000 εικόνες που αναπαριστούν και περιγράφουν ποικίλα εικαστικά θέματα: μνημεία της αρχαιότητας, σύγχρονες εικόνες των πόλεων, ήθη και έθιμα των κατοίκων της κάθε εθνοτικής ομάδας, σκηνές καθημερινής ζωής κ.λπ. Το πολύτιμο αυτό υλικό, κατηγοριοποιημένο και ταξινομημένο, παραδίδεται αφενός στην επιστημονική και ερευνητική, ελληνική και διεθνή, κοινότητα και αφετέρου καθίσταται προσιτό στο ευρύ κοινό για να αξιοποιηθεί κυρίως σαν εκπαιδευτικό εποπτικό υλικό. Για τη μελέτη και ψηφιοποίησή του εργάστηκε επί χρόνια ειδική επιστημονική ομάδα, με σκοπό να προσφέρει στον χρήστη κάθε δυνατή πληροφορία.

Έναυσμα για τη δημιουργία της ιστοσελίδας, καθώς και αρχικό πυρήνα του εικονογραφικού υλικού, αποτέλεσε η περιηγητική και ιστορική βιβλιοθήκη του Προέδρου του Ιδρύματος, Πάνου Λασκαρίδη. Μέχρι σήμερα, το υλικό έχει εμπλουτιστεί από συλλογές περιηγητικών εκδόσεων σημαντικών φορέων, μεταξύ των οποίων η Γεννάδειος Βιβλιοθήκη και το Μουσείο Μπενάκη, καθώς και ιδιωτικών συλλογών. Ο εμπλουτισμός συνεχίζεται, με στόχο το εικονογραφικό υλικό να υπερβεί τα 30.000 χαρακτικά.

Η ιστοσελίδα Travelogues προσφέρεται στο διαδίκτυο στην ελληνική, αγγλική και τουρκική γλώσσα.