Το «Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη» με χαρά ανακοινώνει την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

Η προγραμματική συνεργασία των δύο φορέων σε θέματα και αντικείμενα κοινών ενδιαφερόντων και σκοπών σύμφωνα με τη νομοθεσία που διέπει τη λειτουργία και την αποστολή τους, προβλέπει την ανάπτυξη δράσεων στους τομείς που δραστηριοποιούνται με σκοπό την προαγωγή της επιστημονικής έρευνας, την ανταλλαγή επιστημονικών γνώσεων και τεχνογνωσίας.

Προβλέπεται η από κοινού διοργάνωση συνεδρίων και επιμορφωτικών σεμιναρίων, εκπόνηση ερευνητικών προγραμμάτων, συνεργασία με Πανεπιστήμια του εξωτερικού, ελεύθερη πρόσβαση στις βιβλιοθήκες. Όσον αφορά τις συλλογές της Ιστορικής Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος, παρέχεται η δυνατότητα έρευνας, στους Καθηγητές και Υποψήφιους Διδάκτορες του Παντείου Πανεπιστημίου, ανάλογα με τη θεματική της έρευνάς τους στην αντίστοιχη συλλογή.

Η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας με το Πάντειο Πανεπιστήμιο, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για το «Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη» και αναγνώριση του παιδευτικού και πολιτιστικού του έργου.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν την Τετάρτη 6 Μαΐου 2015, η Αντιπρύτανις Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού του Παντείου Πανεπιστημίου Καθηγήτρια Ισμήνη Κριάρη και η Αντιπρόεδρος του «Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη» κ. Μαριλένα Λασκαρίδου.