Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη υποδέχθηκε με χαρά τον Γενικό Διευθυντή του National Museum of the Royal Navy (NMRN) κ. Dominc Tweddle, ο οποίος συνοδευόμενος από τον κ. Tim Ash, Διευθυντή Συνεργασιών και τον Ναυτικό Ακόλουθο Cpt. Tim Ferns RN, επισκέφθηκε την Ιστορική Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος, ξεναγήθηκε από τον Γενικό Διευθυντή κ. Κωνσταντίνο Μαζαράκη Αινιάνα και ενημερώθηκε λεπτομερώς για τις δράσεις του Ιδρύματος με έμφαση στη δραστηριότητα γύρω από τη ναυτική έρευνα και την αντίστοιχη συλλογή αντικειμένων του Ιδρύματος.

Εν συνεχεία, υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας ανάμεσα στους δύο φορείς, το NMRN και το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη με στόχο την από κοινού προώθηση και προβολή της ναυτικής παράδοση. Η υπογραφή του Μνημονίοιυ αυτού σηματοδοτεί την έναρξη μιας στενής συνεργασίας που θα οδηγήσει στον προγραμματισμό δράσεων στην Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο μέσα στα επόμενα χρόνια, οι οποίες θα περιλαμβάνουν εκθέσεις, μια σημαντική επιστημονική έκδοση και άλλες εκδηλώσεις, πάντα με άξονα τη Ναυτική Έρευνα και Ιστορία.

Ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη κ. Κωνσταντίνος Μαζαράκης Αινιάν και ο Γενικός Διευθυντής του Εθνικού Μουσείου Βασιιλικού Ναυτικού της Μεγ. Βρετανίας κ. Dominic Tweddle μετά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας