Ένα μοναδικό βιβλίο χρωματισμού είναι η νέα έκδοση του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη. Παιδιά και ενήλικες που αγαπούν τη ζωγραφική μπορούν πλέον να έρθουν σε δημιουργική επαφή με πρωτότυπο υλικό από τις εκδόσεις των Ευρωπαίων περιηγητών που επισκέφθηκαν τη Μικρά Ασία, και θησαυρίζεται στην ιστοσελίδα μας Travelogues.

Οι περιηγητές, ταξιδιώτες που έρχονταν από τη Βόρεια και Δυτική Ευρώπη στον χώρο της Μεσογείου από τον 15ο αιώνα, ταξίδευαν, σχεδόν πάντοτε, στα νησιά του Αιγαίου και τα μικρασιατικά παράλια. Στην πλειοψηφία τους προτιμούσαν τη συλλογή και μελέτη αρχαιοτήτων, ενώ κάποιοι είχαν πιο σφαιρικά ενδιαφέροντα, που περιλάμβαναν το φυσικό περιβάλλον, την κοινωνία, την καθημερινή ζωή. Κατέγραψαν όσα συναντούσαν στο ταξίδι τους σε ημερολόγια και βιβλία, τα οποία οι περισσότεροι εμπλούτισαν με ξυλογραφίες, ακουαρέλες και χαρακτικά που φιλοτεχνούσαν οι ίδιοι ή κάποιοι καλλιτέχνες που τους συνόδευαν.

Σε αυτό το βιβλίο επιλέξαμε να παρουσιάσουμε εικόνες από τη Μικρά Ασία, ως ελάχιστο φόρο τιμής στις χαμένες κοιτίδες του Ελληνισμού, που τόσο βίαια ξεριζώθηκε το 1922. 

Σε κάθε δισέλιδο του βιβλίου παρουσιάζεται, στην αριστερή σελίδα, η εικόνα όπως βρίσκεται στην περιηγητική έκδοση, συνοδευόμενη από σύντομη επεξήγηση και έναν κωδικό QR που οδηγεί στην ψηφιακή πηγή της, ενώ στη δεξιά βρίσκεται το επεξεργασμένο σχέδιο, έτοιμο να το χρωματίσετε!

Διαστάσεις: 22,5 x 22,5 εκ.
Σελίδες: 44
Τιμή: 7€

ISBN 978-618-5509-06-4 (ελληνικά)
ISBN 978-618-5509-07-1 (αγγλικά)

Βρείτε πληροφορίες για να τις εκδόσεις μας και τον τρόπο αγοράς τους εδώ.