Ημερομηνία
19-ΟΚΤ-2009
Συνοπτική Περιγραφή
O ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΒΛΑΣΤΙΚΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΩΝ ΒΛΑΒΩΝ
Τη Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2009, έλαβε χώρα ομιλία του Καθηγητή Siddharthan Chandran και στρογγυλή τράπεζα με εισηγητές τους Καθηγητές Siddharthan Chandran, Φώτη Καφάτο, Σπύρο Γεωργάτο και Πρόεδρο τον Καθηγητή Αθανάσιο Φωκά.

Τη βασική ομιλία για το θέμαανέπτυξε ο Καθηγητής Νευρολογίας του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου και Διευθυντής του «Κέντρου Euan McDonald για την Έρευνα της Νόσου των Κινητικών Νευρώνων», Siddharthan Chandran. Ακολούθησε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, την οποία πλαισίωσαν, εκτός του Καθ. Chandran, οι:

  • Φώτης Καφάτος, Καθηγητής και Πρόεδρος του Ευρωπαïκού Συμβουλίου Έρευνας
  • Σπύρος Γεωργάτος, Καθηγητής Βιολογίας, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Ινστιτούτο Βιοϊατρικών Ερευνών Ιωαννίνων (FORTH-ΙΤΕ)

Της συζήτησης προήδρευσε ο Ακαδημαïκός, Καθηγητής Μαθηματικών του Πανεπιστημίου του Cambridge και Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Ιδρύματος, Αθανάσιος Φωκάς

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο νέο Παράρτημα του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, 2ας Μεραρχίας 36, Πειραιάς (πρώην Γαλλικό Ινστιτούτο)

Γλώσσες: αγγλικά-ελληνικά με ταυτόχρονη μετάφραση

Ακολουθεί απόσπασμα από την ομιλία του Καθηγητή Νευρολογίας του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου και Διευθυντή του Κέντρου Euan McDonald για την Έρευνα της Νόσου των Κινητικών Νευρώνων, Siddharthan Chandran: