20 Νοεμβρίου 2017 Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού 

Δικαίωμα των Παιδιών στην Ελεύθερη Έκφραση

«Σωπαίνω, Ψιθυρίζω, Μιλάω, Φωνάζω. Έχω τον Λόγο μου!»

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Δικαιώματα του Παιδιού, συμμετέχει στην καμπάνια του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού με κεντρικό σύνθημα «Σωπαίνω, Ψιθυρίζω, Μιλάω, Φωνάζω. Έχω τον Λόγο μου!»

 Από τις 14 Νοεμβρίου έως και τις 4 Δεκεμβρίου 2017, μαθητές όλων των βαθμίδων συναντούν τον συγγραφέα Φίλιππο Μανδηλαρά και μέσα από δρώμενα και ιστορίες, τα παιδιά «ζωντανεύουν» το σύνθημα της καμπάνιας και ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥΣ, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥΣ, ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥΣ, ΑΙΤΙΟΛΟΓΟΥΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥΣ.

 Τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στην οποία θα παρουσιαστούν τα συμπεράσματα των συναντήσεων από τον συγγραφέα Φίλιππο Μανδηλαρά και θα συμμετάσχουν οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων που παρακολούθησαν το  συγκεκριμένο πρόγραμμα και οι μαθητές των Λυκείων. Στη συνέχεια σε ανοικτή συζήτηση, στην οποία θα συμμετάσχουν εκπρόσωπος από τον  Συνήγορο του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού, η κ. Εύα Κογιαννάκη, Νομικός-Επιμελήτρια Ανηλίκων, Προϊσταμένη Υπηρεσίας  Επιμελητών Ανηλίκων Αθήνας, η κ. Αναστασία Σοφιανοπούλου, Ψυχολόγος, Δρ. Κλινικής Ψυχολογίας και ο κ. Μενέλαος Καραντζάς, Θεατρολόγος, Σκηνοθέτης, οι μαθητές ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ, ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ!!!