Σε λειτουργία τίθεται και πάλι η υπηρεσία «Παράδοση  βιβλίων στο σπίτι» της Δανειστικής Βιβλιοθήκης «Καίτη Λασκαρίδη»!

Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη σε  όλα τα μέλη της, οι οποίοι είναι κάτοικοι  του Δήμου Πειραιά*, που δεν έχουν πρόσβαση στο χώρο της βιβλιοθήκης, λόγω της πανδημίας COVID – 19.

Η βιβλιοθήκη παραμένει κλειστή σύμφωνα με τις υπουργικές αποφάσεις και το αναγνωστικό της κοινό θα εξυπηρετείται πλέον μέσα από τη νέα αυτή υπηρεσία.

Σκοπός αυτής της υπηρεσίας είναι να καλλιεργήσει τη φιλαναγνωσία και να προσφέρει ψυχαγωγία μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε λόγω της πανδημίας COVID-19.

Σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να γίνει μέλος της βιβλιοθήκης μπορεί μέσω της ιστοσελίδας να συμπληρώσει τη σχετική φόρμα http://www.laskaridisfoundation.org/engrafi-melous/, να εγγραφεί και στη συνέχεια σε συνεννόηση με τον βιβλιοθηκονόμο να παραλάβει την κάρτα μέλους της Βιβλιοθήκης.

Λειτουργία υπηρεσίας

Ο δανεισμός των βιβλίων θα πραγματοποιείται μέσω ηλεκτρονικής κράτησης στο email info@laskaridisfoundation.org ή με τηλεφωνική επικοινωνία στο 216 9003740.

Όροι δανεισμού

  • 3 βιβλία για 15 ημέρες με δυνατότητα ανανέωσης (τηλεφωνικώς ή μέσω email) για άλλες 15 ημέρες.
  • Η παραλαβή και παράδοση των βιβλίων στο σπίτι θα γίνεται κατόπιν συνεννόησης και προγραμματισμένου ραντεβού με τους υπεύθυνους της δανειστικής βιβλιοθήκης.
  • Τα βιβλία θα παραδίδονται στην εξώπορτα του σπιτιού ή της πολυκατοικίας που διαμένει ο αναγνώστης με όλες τις προφυλάξεις για τη νόσο COVID-19.
  • Τα βιβλία θα παραδίδονται σφραγισμένα σε ειδικές σακούλες και ο εκπρόσωπος του Ιδρύματος θα φέρει γάντια και μάσκα.
  • Το μέλος, για την παραλαβή των βιβλίων, θα πρέπει να φοράει επίσης μάσκα και γάντια.
  • Η επιστροφή των βιβλίων θα γίνεται με τους ίδιους όρους.

Τα δανειζόμενα βιβλία που επιστρέφονται, θα τοποθετούνται σε ειδικό χώρο για 72 ώρες υπό ειδικές συνθήκες.

Επισκεφθείτε τον ηλεκτρονικό κατάλογο της Δανειστικής Βιβλιοθήκης μας εδώ, δείτε πρόσφατες εκδόσεις, προτάσεις και… βρείτε το επόμενο βιβλίο που θα διαβάσετε!

* Αν θέλετε να έρθουμε και στη περιοχή σας, στείλτε μας email στο info@laskaridisfoundation.org