Μια ακόμα σπουδαία και τιμητική διάκριση για τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, κ. Πάνο Λασκαρίδη, ο οποίος έλαβε το Παράσημο του Ανωτέρου Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, για το σύνολο της προσφοράς του στον πολιτισμό, την παιδεία  και τη ναυτιλία.

Ο κ. Προκόπης Παύλοπουλος είπε χαρακτηριστικά «Σας απονέμω το παράσημο για το σύνολο της προσφοράς σας στον τόπο μας. Ιδιαιτέρως όμως αναφέρομαι πρώτον, στην προσφορά του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, του οποίου ηγείσθε, στις Τέχνες, στα Γράμματα, στην Ιστορία και στη Ναυτική Παράδοση. Δεύτερον, στην προσφορά σας προς το Πολεμικό Ναυτικό και το Λιμενικό Σώμα. Και, τρίτον, στην προσφορά σας στην ελληνική και ευρωπαϊκή Ναυτιλία, υπό την ιδιότητά σας ως Προέδρου της Ένωσης Ευρωπαίων Εφοπλιστών».

Στην αντιφώνηση  ο κ. Πάνος Λασκαρίδης ανέφερε «Θα ήθελα να σκέφτομαι ότι η τιμή αυτή αντανακλάται στο έργο του Ιδρύματος και στην οικογένειά μου, που είναι κοντά μου και με στηρίζει όλη μου τη ζωή, και στους φίλους μου, που και αυτοί είναι εδώ σήμερα και είναι σαν δεύτερη οικογένειά μου. Προφανώς η τιμή είναι για το ότι ευτύχισα να μπορέσω να βοηθήσω σε ορισμένα πράγματα και πάρα πολύ απλά, νομίζω ότι πρέπει όλοι, όσο μπορούμε, να βοηθάμε εκεί που η πατρίδα μας χρειάζεται. Όποιος δεν έχει τίποτα, δεν θα δίνει τίποτα. Όποιος έχει λίγα, θα δίνει λίγα κι όποιος έχει πολλά, θα δίνει πολλά. Εγώ πάντως σας ευχαριστώ, είμαι πάρα πολύ ευγνώμων και σας διαβεβαιώ ότι όσο μπορώ, όπου χρειάζεται, θα προσπαθώ πάντα να βοηθώ…»

Η τελετή πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Ιουλίου στο Προεδρικό Μέγαρο