Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη και το Ελληνικό Ινστιτούτο Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ) παρουσιάζουν στο κοινό την επανέκδοση του βιβλίου του Γήση Παπαγεωργίου «Ελληνικοί Πέτρινοι Φάροι», την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 18:30, στην Ιστορική Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη (2ας Μεραρχίας 36, Πειραιάς). Στην εκδήλωση θα μιλήσουν, εκτός από τον συγγραφέα, ο καθηγητής – κριτικός τέχνης και συγγραφέας Μάνος Στεφανίδης, ο Διευθυντής Αρχείων του Μουσείου Μπενάκη Τάσος Σακελλαρόπουλος και ο αρχιτέκτων και αναστηλωτής μνημείων Μιχάλης Λεφαντζής. Τη συζήτηση θα συντονίσει το μέλος του Δ.Σ. του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας Δημήτρης Μπαλόπουλος.

Με το έργο του «Ελληνικοί Πέτρινοι Φάροι» ο Γήσης Παπαγεωργίου έφερε τον φάρο στη δημόσια σφαίρα σαν εικόνα αλλά και ιστορία. Στο βιβλίο του καταγράφεται το σύνολο των πέτρινων επιτηρούμενων φάρων της πατρίδας μας με το ιστορικό τους ενώ όλοι οι φάροι απεικονίζονται εικαστικά από τον συγγραφέα με σχέδια, σκίτσα και ακουαρέλες που καθιστούν το βιβλίο μοναδικό. Οι πρώτες 2 εκδόσεις του βιβλίου «Ελληνικοί Πέτρινοι Φάροι» του Γήση Παπαγεωργίου αποτέλεσαν μια αναγνωρισμένη από όλους βιβλιογραφική επιτυχία και έχουν εδώ και χρόνια εξαντληθεί. Η καινούργια 3η έκδοση αναμένεται να γίνει και αυτή δεκτή με ενθουσιασμό από το αναγνωστικό κοινό τόσο για την ιστορική της χρησιμότητα όσο και για την εικαστική της καλαισθησία.

Την ημέρα της παρουσίασης το βιβλίο θα διατίθεται στο 50% της λιανικής τιμής πώλησης, ενώ είναι διαθέσιμο και μέσω της ιστοσελίδας μας (Πληροφορίες: http://www.laskaridisfoundation.org/ekdosis-idrimatos/)