Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη προκηρύσσει τον 9ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολιού για τη χορήγηση μίας (1) υποτροφίας για διετείς σπουδές βιολιού στο εξωτερικό για την απόκτηση Bachelor ή Master.
Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία της διακεκριμένης βιολονίστριας και Καθηγήτριας του Ωδείου Αθηνών Ισμήνης Χρυσοχόου – Κάρτερ.
Οι υπότροφοι οφείλουν να πραγματοποιήσουν τις σπουδές τους σε Ανώτατο Αναγνωρισμένο Μουσικό Ίδρυμα του εξωτερικού (Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Εσθονία, Ιρλανδία, Ισλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Μεγάλη Βρετανία, Κροατία, Λεττονία, Λευκορωσία, Λιθουανία, Λιχτενστάιν, Λουξεμβούργο, Μολδαβία, Μονακό, Νορβηγία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρωσία, Σουηδία, Τσεχία και Φινλανδία) της επιλογής τους.
Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό για την υποτροφία έχουν μόνο όσοι έχουν ήδη γίνει δεκτοί σε ένα εκ των ανωτέρω χωρών εκπαιδευτικό ίδρυμα.
Η υποτροφία χορηγείται για δύο (2) συνεχή έτη με έναρξη το έτος 2022.
Το ποσό της ετήσιας χορηγίας της υποτροφίας ορίζεται στις δώδεκα χιλιάδες ευρώ (12.000), δηλαδή το συνολικό ποσό της υποτροφίας ανέρχεται στις είκοσι τέσσερις χιλιάδες ευρώ (24.000).
Στους υποψηφίους για τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό παρέχεται η δυνατότητα κάλυψης των εξόδων μετακίνησής τους, ύστερα από συνεννόηση με το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη.
Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί μεταξύ 20 Σεπτεμβρίου και 10 Οκτωβρίου 2022, ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής.
Αιτήσεις συμμετοχής στον διαγωνισμό γίνονται δεκτές μέχρι και την 31η Αυγούστου 2022, συνοδευόμενες από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.
Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό, θα πρέπει να υποβάλουν την αίτηση και τα δικαιολογητικά τους στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη (Πραξιτέλους 169 & Μπουμπουλίνας, 185 35 Πειραιάς, info@laskaridisfoundation.org) ηλεκτρονικά ή μέσω ταχυδρομείου το αργότερο μέχρι την καταληκτική ημερομηνία.
Οι αναλυτικοί όροι και η αίτηση συμμετοχής στον διαγωνισμό επισυνάπτονται.

Μετά την πρόσφατη απώλεια της δωρήτριας Ισμήνης Χρυσοχόου Κάρτερ, ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Βιολιού θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στη μνήμη της και θα εμπλουτιστεί με masterclasess και συναυλία με διεθνείς συμμετοχές που διοργανώνονται από τον διαπρεπή Έλληνα βιολονίστα και καθηγητή στο Mozarteum του Salzburg, Χρήστο Κανέττη.

Υλικό