Ημερομηνία
Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2007, ώρα 19.00
Συνοπτική Περιγραφή
Ρεσιτάλ βιολιού του σολίστα Νίκου Μπέη

Πρόγραμμα

I. S. Bach
Adagio και Fuga από την πρώτη σονάτα για βιολί solo

J. Sibelius
Κονσέρτο για βιολί με ορχήστρα Ι Μέρος

N. Paganini
Καπρίτσια Νο 17 και Νο 24

P. Sarasate
Φαντασία «Κάρμεν» για βιολί με ορχήστρα

Στο πιάνο ήταν η Λουντμίλα Πασχαλίδου

Βιογραφικό  Σημείωμα

Ο Νίκος Μπέης γεννήθηκε στα Τρίκαλα το 1989 και άρχισε να σπουδάζει βιολί σε ηλικία επτά ετών.  Μετά από δύο χρόνια ο κ. Δημήτρης Μαραγκόπουλος συνέστησε στους γονείς του να συνεχίσει τις σπουδές του στην Αθήνα.

Το 1998 μπαίνει στην τάξη της κας Νίνας Πατρικίδου και φοιτά στην 3η Ανωτέρα.

Είναι μέλος της Παιδικής-Νεανικής Ορχήστρας του Γ’ Προγράμματος της Ε.Ρ.Α. όπου είναι ο εξάρχων και έχει συμπράξει μαζί της ως σολίστ σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.

Το 2001 παίρνει το 1ο βραβείο στον Διαγωνισμό της YAMAHA (Y.M.F.E.) και το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς το Πρώτο Βραβείο και Ειδική Διάκριση στους Πανελλήνιους Μουσικούς Αγώνες.

Το 2002 παίρνει Ειδική Διάκριση στον Διαγωνισμό για την Ευρωπαϊκή Ορχήστρα καθώς επίσης και για την EUROVISION.  Το 2004 παίρνει για δεύτερη φορά Ειδική Διάκριση για την Ευρωπαϊκή Ορχήστρα.

Έχει παίξει ως σολίστ (μετά από επιτυχή ακρόαση) με την Ορχήστρα Πατρών υπό την διεύθυνση του Μαέστρου Saulius Sondeckis. Επίσης ως σολίστ έχει παίξει με την Ορχήστρα Feminarte.

Έχει παίξει ως μέλος Ορχήστρας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Ωδείο «Ηρώδου Αττικού», και στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με μεγάλους Έλληνες και ξένους σολίστες.  Για την ερμηνεία του έχουν γραφτεί θετικά σχόλια στον Τύπο (Ελευθεροτυπία, Έθνος, Καθημερινή).

Υλικό