Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη και το Ινστιτούτο Ευρωπαϊκών Μελετών της Κινεζικής Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών (CASS), στο πλαίσιο της λειτουργίας του Κέντρου Κινεζικών Μελετών (CASS-ALF Centre for China Studies), διοργανώνουν ακαδημαϊκό σεμινάριο με τίτλο “China and Greece: Contacts, influences and mutual perspectives from ancient to modern times”.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, μέσω της πλατφόρμας Zoom, το Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021, ώρες 10.00-15.30 (ώρα Ελλάδος).

Χαιρετισμό θα απευθύνουν η Α.Ε. ο Πρέσβυς της Ελλάδας στην Κίνα κ. Γεώργιος Ηλιόπουλος, καθώς και η Α.Ε. ο Πρέσβυς της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Xiao Junzheng.

Η παγκοσμιοποίηση φέρνει όλα τα έθνη πιο κοντά, καθώς αυξάνεται η αλληλεπίδραση μεταξύ των μελών του συρρικνούμενου «παγκόσμιου χωριού».

Στον σύγχρονο κόσμο, η Κίνα αναδεικνύεται σήμερα ως μια μεγάλη δύναμη, επηρεάζοντας την ανθρωπότητα (και επηρεαζόμενη) μέσω του εμπορίου, της οικονομίας και του πολιτισμού. Προκειμένου η αλληλεπίδραση μεταξύ των εθνών να έχει καλύτερα αποτελέσματα, υπάρχει σαφής ανάγκη κατανόησης και σεβασμού των καταβολών του πολιτισμού και της νοοτροπίας αλλήλων.

Πόσο καλά γνωρίζουν οι Έλληνες τους Κινέζους; Και ποιο είναι το επίπεδο γνώσης των Κινέζων για τους Έλληνες; Αυτό το σεμινάριο θα διερευνήσει τις επαφές, τις επιρροές και τις αμοιβαίες εικόνες από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, όπως τεκμηριώνονται από δύο παράλληλες έρευνες, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα στην Ελλάδα και την Κίνα.

Βρείτε εδώ το πρόγραμμα του σεμιναρίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά.

Για να συμμετάσχετε στο σεμινάριο, μπορείτε να πραγματοποιήστε την εγγραφή σας εδώ