Ημερομηνία
Σάββατο, 16 Μαΐου 2009, ώρες 12.00 – 13.30
Συνοπτική Περιγραφή
Παρουσίαση του Προγράμματος «Δημιουργικά Πρωινά του Σαββάτου» της Βιβλιοθήκης για τη περίοδο 2008 – 2009.

ta3P(1)

ΤΑ ΤΡΙΑ Π…

Π όπως Πειραιάς
Π όπως Πλεούμενο
Π όπως Περιβάλλον

Το Σάββατο 16 Μαΐου 2009, στη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος, τα 40 παιδιά Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που συμμετείχαν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους στο Πρόγραμμα «Δημιουργικά Πρωινά του Σαββάτου» πραγματοποίησαν τη Γιορτή τους, που ήταν αφιερωμένη στον Πειραιά του χθες και του σήμερα.

Παρουσίασαν εικαστικά εκθέματα, εμπνευσμένα από τον Πειραιά, τα οποία είχαν επεξεργαστεί κατά τη διάρκεια του έτους με τη βοήθεια παιδαγωγών, βιβλιοθηκονόμων, εικαστικών, εμψυχωτών και συγγραφέων. Μέσα από δρώμενα εξέφρασαν τα μηνύματα τους για την προστασία του περιβάλλοντος, για το λιμάνι, για την καθημερινή ζωή, για έναν καλύτερο Πειραιά.

Η ομάδα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης απέδωσε την ιστορική διαδρομή του Πειραιά με αναλόγια λογοτεχνικών κειμένων.

Τη Γιορτή πλαισίωσαν προβολές και φωτογραφικό υλικό, με θέμα την εξέλιξη της πόλης του Πειραιά, τα χαρακτηριστικά της κτήρια, την έλευση των προσφύγων, τους ρεμπέτες, τον Ολυμπιακό, την πολιτιστική και εμπορική ανάπτυξη του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας.

Η συμμετοχή του κοινού ήταν μεγάλη. Παρευρέθησαν γονείς, φίλοι, άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών και εκπαιδευτικοί.

Φωτογραφίες από τη γιορτή

Υλικό