Την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015, στις 10:00, στον αίθριο χώρο του 5ου ορόφου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απόδοσης σε Ενέργεια του Πλοίου Ανοιχτής Θαλάσσης Λιμενικού Σώματος – ΠΑΘ/ΛΣ 050 ΑΡΚΟΙ”. Στη συνέχεια, έλαβε χώρα αγιασμός στο πρόστεγο του πλοίου, στη θέση του στον προβλήτα μπροστά από το κτήριο του Υπουργείου.

Στην Τελετή παρέστησαν, εκτός από την οικογένεια Λασκαρίδη, ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, διατελέσαντες πρώην Υπουργοί, ο Αρχηγός Στόλου και προσωπικότητες του χώρου της εμπορικής μας ναυτιλίας.

Η επισκευή του πλοίου έγινε με χορηγία του Πάνου Λασκαρίδη, προέδρου του «Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη» και του αδελφού του, Θανάση Λασκαρίδη και είναι πολύ επίκαιρη, καθώς το 300 τόννων περιπολικό, το οποίο παρέμενε παροπλισμένο επί δέκα περίπου χρόνια, κυρίως λόγω των δυσχερειών επισκευής των κυρίων μηχανών και μειωτήρων, μετά την ριζική επισκευή του αποτελεί πλέον πολύτιμο εργαλείο στην αποστολή του Λιμενικού Σώματος κυρίως στο Ανατολικό Αιγαίο όπου οι πιέσεις από τις ροές προσφύγων και μεταναστών είναι πολύ μεγάλες.

DSC_7448 DSC_7440