Την Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2009 και ώρα 12.00, πραγματοποιήθηκε στη Βιβλιοθήκη του  Ιδρύματος, η τελετή απονομής των Λογοτεχνικών Βραβείων περιόδου 2008-2009 στη μνήμη της Καίτης Λασκαρίδη.

O διαγωνισμός πρωτόλειου διηγήματος, ο οποίος διανύει επιτυχώς τη δέκατη χρονιά του κατά τη σχολική περίοδο 2009 – 2010, εγκρίνεται από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και αθλοθετείται από τη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος. Συμμετείχαν μαθητές των σχολείων των Νομαρχιών Πειραιά, Δωδεκανήσου,  Κυκλάδων, Αρκαδίας, Αργολίδος, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Αχαΐας και Ηλείας.

Στην τελετή απονομής παρευρέθησαν Πανεπιστημιακοί, Συγγραφείς, άνθρωποι των γραμμάτων, Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής και επαρχίας και μαθητές Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης.

Η τελετή άρχισε με το χαιρετισμό της Πρόεδρου της Βιβλιοθήκης «ΚΑΙΤΗ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ» Μαριλένας Λασκαρίδου και συνέχισε με ανάλυση του σκεπτικού της βράβευσης από τον Πρόεδρο της Κριτικής Επιτροπής Καθηγητή Αθανάσιο Μαρκόπουλο.

Οι ηθοποιοί Κατερίνα Διδασκάλου και Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος ζωντάνεψαν με την ανάγνωσή τους  τα κείμενα των βραβευθέντων μαθητών. Η απονομή των βραβείων έγινε από την Πρόεδρο Μαριλένα Λασκαρίδου και Μέλη της Κριτικής Επιτροπής.

Τα βραβεία απονεμήθηκαν ως εξής:

ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ:

1ο Βραβείο, στη Δάφνη Μπιρμπίλη, μαθήτρια της Γ΄ τάξης, της Ελληνογαλλικής Σχολής «Jeanne d’ Arc» Πειραιά.2ο Βραβείο, στην Ευαγγελία Καρακώστα, μαθήτρια της Β΄ τάξης του  6ου Γυμνασίου Κερατσινίου.

3ο Βραβείο, στη Μαριάννα Ζουμπλίου, μαθήτρια της Γ΄ τάξης του Ραλλείου Πειραματικού Γυμνασίου Πειραιά.

ΓΙΑ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ:

1ο Βραβείο, στην Ορνέλα Μπουζή, μαθήτρια της Β΄ τάξης, του 1ου Γενικού Λυκείου Καλαμάτας.2ο Βραβείο, στην Ευαγγελία Κυριακίδου, μαθήτρια της Α΄ τάξης του  3ου Γενικού Λυκείου Νίκαιας.

3ο Βραβείο, στην Κατερίνα Τσολιάκου, μαθήτρια της Α΄ τάξης των Εκπαιδευτηρίων «Απόστολος Παύλου» Κορίνθου.