Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2008 στο Ίδρυμα «Αικατερίνης Λασκαρίδη» η τελετή απονομής των βραβείων του Λογοτεχνικού Διαγωνισμού στη μνήμη Καίτης Λασκαρίδη.

Στο διαγωνισμό πρωτόλειου διηγήματος, που είχε εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας και προκήρυξε το Ίδρυμα για όγδοη συνεχή χρονιά, συμμετείχαν μαθητές των σχολείων των Νομαρχιών Πειραιά, Κυκλάδων,  Δωδεκανήσου και Πελοποννήσου, με ένα σύνολο 110 υποβολών: 56 συμμετοχές για το Γυμνάσιο και 54 συμμετοχές για το Λύκειο.

Στην τελετή απονομής παρευρέθησαν Πανεπιστημιακοί, Συγγραφείς, άνθρωποι των γραμμάτων, Διευθυντές και μαθητές Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης.

Η τελετή άρχισε με το χαιρετισμό της Πρόεδρου της Βιβλιοθήκης «ΚΑΙΤΗ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ» κ. Μαριλένας Λασκαρίδου και συνέχισε με το σκεπτικό βράβευσης των διηγημάτων από τον Πρόεδρο της Κριτικής Επιτροπής Καθηγητή Αθανάσιο Μαρκόπουλο. Οι ηθοποιοί Κατερίνα Διδασκάλου και Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος ζωντάνεψαν με την ανάγνωσή τους  τα κείμενα των βραβευθέντων μαθητών. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή των βραβείων από την Πρόεδρο Μαριλένα Λασκαρίδου και Μέλη της Κριτικής Επιτροπής.

Τα βραβεία απονεμήθηκαν ως εξής:

ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ:

1ο Βραβείο: Λυδία Τσέντα, «Η εφημερίδα», Ζάννειο Πειραματικό Γυμνάσιο Πειραιά, τάξη Α

2ο Βραβείο: Παναγιώτης –Ραφαήλ Ιγγλέσης, «Η Μαυρούλα», 5ο Γυμνάσιο Κορυδαλλού, τάξη Β

3ο Βραβείο: Ζωή Τάλλαρου, «Υποβρύχιος Μηχανισμός Αναπνοής», 1ο Ιπποκράτειο Γυμνάσιο Κω, τάξη Β

ΓΙΑ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ:

1ο Βραβείο Γεωργία Λεβέντη – Γιαννά, «Ο Χάρης και το ρολόι του», 3ο Ενιαίο Λύκειο Ρόδου

2ο Βραβείο: Λευτέρης Χατζηπέτρος, «Ο πόλεμος των ΣΑΜ», Πανορμίτειο Λύκειο Σύμης, τάξη Β

3ο Βραβείο: Ιωάννης Κανονάκης, «Λύτρωση», Ζάννειο Πειραματικό Λύκειο Πειραιά, τάξη Α

Aponomi2008