Ημερομηνία
Κυριακή, 30 Νοεμβρίου 2014, ώρα 12.00
Συνοπτική Περιγραφή
Τελετή Απονομής των Βραβείων του Β΄ Πανελλήνιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού στη μνήμη της Καίτης Λασκαρίδη

Την Κυριακή, 30 Νοεμβρίου  2014, ώρα 12.00 πραγματοποιήθηκε στο «Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη» η τελετή απονομής των βραβείων του 2ου Πανελλήνιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού της περιόδου 2013-2014 στη μνήμη της Καίτης Λασκαρίδη.

O διαγωνισμός πρωτόλειου διηγήματος, ο οποίος διανύει επιτυχώς την δέκατη τέταρτη χρονιά του, εγκρίνεται από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και αθλοθετείται από το «Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη». Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλων των σχολείων της Ελλάδας.
Το σκεπτικό των βραβεύσεων της Επιτροπής παρουσίασε η Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, Επίκουρη Καθηγήτρια τμ. Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Α.Π.Θ. και Κριτικός Λογοτεχνίας, κ. Τιτίκα Δημητρούλια.
Κείμενα των βραβευθέντων μαθητών διάβασαν οι ηθοποιοί Γιούλικα Σκαφιδά και Νίκος Πουρσανίδης.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο κτήριο των οδών 2ας Μεραρχίας 36 & Ακτής Μουτσοπούλου.
ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
  • Αγγελάκος Κωνσταντίνος, Αναπληρωτής Καθηγητής Παιδαγωγικών Ιονίου Πανεπιστημίου, Διευθυντής περ. Νέα Παιδεία
  • Γεωργάκη Στεφανία – Ευαγγελία, Α΄ Βραβείο Λογοτεχνικού Διαγωνισμού περ. 2012 – 2013
  • Δημητρούλια Τιτίκα, Πρόεδρος της Επιτροπής, Επίκουρη Καθηγήτρια Τμ. Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Α.Π.Θ., Κριτικός Λογοτεχνίας
  • Δούκα Μάρω, Συγγραφέας
  • Κυπαρίσση Καλή, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων «Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη»
  • Λυμπέρη Ελευθερία, Φιλόλογος
  • Παπαδάτος Γιάννης , Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών
Τα βραβεία απονεμήθηκαν ομόφωνα ως εξής:
ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ:
ΒΡΑΒΕΙΑ:
1ο Βραβείο  απονέμεται εξ ημισείας, ομόφωνα στη Χριστίνα – Γεωργία Βλαχοπούλου, μαθήτρια της Α΄ τάξης του Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Αναβρύτων  για το διήγημα «Το γλυκό πικρίζει, βάλ’ του ζάχαρη» και  στον  Κωνσταντίνο Θεοφιλόπουλο, μαθητή  της Β΄ τάξης του 2ου Γυμνασίου Πειραιά για το διήγημα «Η συμφωνία της σιωπής»
2ο Βραβείο  απονέμεται ομόφωνα  στον  Χαράλαμπο Κουτσιούμπα, μαθητή της Β΄ τάξης του 1ου  Γυμνασίου Τρικάλων,  για το διήγημα «Ο προδότης»
3ο Βραβείο απονέμεται ομόφωνα  στη Νεφέλη Σταθάκη, μαθήτρια της Α΄ τάξης του Γυμνασίου Ελαφονήσου, για το διήγημα «Μια αληθινή φιλία»
ΓΙΑ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ:
ΒΡΑΒΕΙΑ:
1ο Βραβείο  απονέμεται ομόφωνα στην  Αγγελική Αποστολάκη, μαθήτρια της Β΄ τάξης του Γενικού Λυκείου Σκάλας Ωρωπού «Μίκης Θεοδωράκης»,  για το διήγημα «Ποστάρω την ψυχή μου στο χτυποκάρδι μιας σελίδας»
2ο Βραβείο απονέμεται  ομόφωνα στον  Σωτήρη Νιάρχο, μαθητή της Γ΄ τάξης του Ζάννειου Πρότυπου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Πειραιά, για το διήγημα «Ο κλειδωμένος»
3ο Βραβείο απονέμεται ομόφωνα στη Δήμητρα Ασημακοπούλου, μαθήτρια της Γ΄ τάξης του 3ου Γενικού Λυκείου Αγίας Παρασκευής, για το διήγημα «Το μπαλόνι»
Στην τελετή απονομής του 2ου Πανελλήνιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού  παρευρέθηκαν ο τέως Υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, βουλευτής Α΄ Πειραιώς & Νήσων, ο Πρόεδρος του Μανιατακείου Ιδρύματος κ. Δημήτρης Μανιατάκης, ο τέως Πρέσβης Ιωάννης Μπουρλογιάννης –Τσαγγαρίδης, πρόεδρος του συλλόγου Φίλων της Γενναδείου Βιβλιοθήκης καθώς και άλλοι εκπρόσωποι από το χώρο της Εκπαίδευσης, της Πολιτικής και του Πολιτισμού.
Υλικό