Τα ετήσια Βραβεία «Ευκράντη» των «Ναυτικών Χρονικών», σε συνεργασία με την Ένωση Ναυτιλιακών Οικονομολόγων Ελλάδος (ΕΝΟΕ), για την ανάδειξη των πρωταγωνιστών της ναυτιλίας, απονεμήθηκαν στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη (2ας Μεραρχίας 36 & Ακτής Μουτσοπούλου, Πειραιάς).

Τα Βραβεία «Ευκράντη» δίδονται για πέμπτο συνεχή χρόνο, στους πρωταγωνιστές της χρονιάς, οι οποίοι με την πορεία τους, τις προτάσεις ή την προσφορά τους σημάδεψαν το 2012.

Η επιλογή έγινε από μια ευρύτατη, πολυσυλλεκτική επιτροπή επιλογής βραβείων, που αντιπροσωπεύει επάξια τα ναυτιλιακά γράμματα, την εξειδικευμένη ενημέρωση και την ουσιαστική εμπειρία στη ναυτιλιακή ζωή.

Τα Bραβεία «Ευκράντη» των «Ναυτικών Χρονικών», με την αρωγή και τη στήριξη της ΕΝΟΕ, έχουν πρωταρχικό σκοπό την ελάχιστη επιβράβευση των δραστηριοτήτων και πρωτοβουλιών συγκεκριμένων πρωταγωνιστών του σύγχρονου ναυτιλιακού γίγνεσθαι. Ευελπιστούν επίσης να επιτρέψουν στον αναγνώστη, αλλά και τον ιστορικό του μέλλοντος, να διαμορφώσει μια σαφή εικόνα για τους προβληματισμούς και τις επιχειρηματικές ή κοινωνικές δράσεις της εποχής μας.

Οι νικητές των Βραβείων «Ευκράντη 2012» προήλθαν σύμφωνα με την απόλυτη πλειοψηφία των ψήφων που ελήφθησαν από την προαναφερθείσα πολυσυλλεκτική επιτροπή των 45 ατόμων. Χωρίς καμία απολύτως επεξεργασία ή επανεξέταση. Η οργανωτική επιτροπή των βραβείων επέλεξε φέτος 6 συγκεκριμένες κατηγορίες.