Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη διοργανώνει σε συνεργασία με το CSI Institute διαδικτυακή ενημερωτική συζήτηση με θέμα «Zώντας, μαθαίνοντας & δουλεύοντας σε έναν ψηφιακό κόσμο. Διαδικτυακοί Κανόνες & Συμπεριφορές: τα ναι & τα όχι του διαδικτύου», την Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021 και ώρα 19.30.

Τον τελευταίο χρόνο η πανδημία του covid-19 υποχρέωσε όλους να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες και να εντάξουν το διαδίκτυο και τις νέες τεχνολογίες στην καθημερινότητα, τόσο τη δική τους όσο και των παιδιών, με αποτέλεσμα το διαδίκτυο να αναδειχτεί, από βασικό σε απαραίτητο πλέον εργαλείο εργασίας, επικοινωνίας, εκπαίδευσης, μάθησης, αλλά και διασκέδασης και ψυχαγωγίας.

Η διαδικτυακή συζήτηση στόχο έχει να ενημερωθεί το κοινό για την ορθή χρήση της τεχνολογίας και την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, ενώ οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν χρήσιμες συμβουλές για το πώς μπορούν να βοηθήσουν ουσιαστικά τα παιδιά τους, ώστε να  γίνουν υπεύθυνοι ψηφιακοί πολίτες , να αποφεύγουν τα επικίνδυνα διαδικτυακά μονοπάτια και να μάθουν να χρησιμοποιούν τις νέες τεχνολογίες με μέτρο και σύνεση.

Εισηγητής είναι ο Αντιστράτηγος ε.α. ΕΛ.ΑΣ. και Πρόεδρος του CSI Institute Μανώλης Σφακιανάκης, ο οποίος θα ενημερώσει γονείς και παιδιά, για την ορθή χρήση της τεχνολογίας, την ασφαλή πλοήγηση στο Internet, καθώς και για τη διαχείριση των τελευταίων διαδικτυακών απειλών.

Φαινόμενα όπως το cyberbullying, ο διαδικτυακός εθισμός, το sexting και οι διάφορες μορφές τεχνολογικής σεξουαλικής βίας που παρουσιάζουν έξαρση στις μέρες μας θα αναλυθούν από την Κλινική Εγκληματολόγο και Διευθύντρια του CSI Institute, Κέλλυ Ιωάννου.

Συντονιστείτε στην ιστοσελίδα μας, στο κανάλι του Υoutube και στη σελίδα Facebook του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, για να παρακολουθήσετε ζωντανά, σε live streaming, τη συζήτηση.

Μπορείτε να αποστείλετε ερωτήσεις, προβληματισμούς και θέματα προς συζήτηση στο email education@laskaridisfoundation.org.