Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση ανακοινώνουμε την απονομή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας του παρασήμου του Ανώτερου Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής στον Πρόεδρο του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη κ. Πάνο Λασκαρίδη για το σύνολο της προσφοράς του στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στην προσφορά του κ. Λασκαρίδη και του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη στις τέχνες, τα γράμματα, την ιστορία και τη ναυτική παράδοση, αλλά και στην προσφορά του προς το Πολεμικό Ναυτικό και το Λιμενικό Σώμα, καθώς και στην ελληνική και ευρωπαϊκή ναυτιλία, υπό την ιδιότητα του προέδρου της Ένωσης Ευρωπαίων Εφοπλιστών.

Από την πλευρά του, ο κ. Λασκαρίδης, αφού ευχαρίστησε θερμά τον κ. Παυλόπουλο για την τιμή, τόνισε ότι αυτή η τιμή αντανακλάται στο έργο τού Ιδρύματος και στους συνεργάτες του και επισήμανε ότι πρέπει όλοι, όσο μπορούμε, να βοηθάμε εκεί που η πατρίδα μας χρειάζεται. «Όποιος δεν έχει τίποτα, δεν θα δίνει τίποτα, όποιος έχει λίγα θα δίνει λίγα και όποιος έχει πολλά, θα δίνει πολλά. Εγώ, πάντως, σας ευχαριστώ και πάλι. Είμαι πάρα πολύ ευγνώμων και σας διαβεβαιώ ότι, όσο μπορώ ακόμα και όπου χρειάζεται, θα προσπαθώ πάντα να βοηθώ. Και σας ευχαριστώ για την τεράστια αυτή τιμή που μου κάνετε, και για την υποστήριξή σας σε ορισμένες πρωτοβουλίες που έχω αναλάβει κατά καιρούς» κατέληξε ο κ. Λασκαρίδης.

 Εδώ μπορείτε να δείτε το βίντεο της απονομής

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)