Αποσφραγίστηκαν  την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020 και ώρα 13.30π.μ. ύστερα από πρόσκληση της Αντιπροέδρου του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη κ. Κατερίνας  Λασκαρίδη, οι φάκελοι του 1ου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Πρωτόλειου Διηγήματος «ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ» περιόδου 2019 – 2020 στην έδρα του Ιδρύματος επί της οδού Πραξιτέλους 169 & Μπουμπουλίνας στον Πειραιά.

Σύμφωνα με την εγκεκριμένη από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκήρυξη, η κατάθεση υποβολής των συμμετοχών έληξε την 31η Δεκεμβρίου 2019.

Η αποσφράγιση των φακέλων έγινε με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη παρουσία της Προέδρου της Κριτικής Επιτροπής του 1ου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού «ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ» κ. Βίκυς Πάτσιου,  Καθηγήτριας Νεοελληνικής Φιλολογίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του  Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παρευρέθηκαν επίσης η Καλή Κυπαρίσση, Μέλος της Κριτικής Επιτροπής του 1ου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού «ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ», Διευθύντρια του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, και η Παναγιώτα Δεδετζή, Βιβλιοθηκονόμος, Συντονίστρια του Λογοτεχνικού Διαγωνισμού.

Κατατέθηκαν και αποσφραγίστηκαν συνολικά 17 φάκελοι, οι οποίοι περιείχαν 68 συμμετοχές.

31 ανήκουν σε μαθητές Γυμνασίου και 37 σε μαθητές Λυκείου.

Τα αποτελέσματα του 1ου  Λογοτεχνικού Διαγωνισμού «ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ» θα ανακοινωθούν το τελευταίο δεκαήμερο του Νοεμβρίου  στις διευθύνσεις των σχολείων που συμμετείχαν.

Λόγω των συνθηκών της περιόδου που διανύουμε, η τελετή απονομή των βραβείων θα ανακοινωθεί εν καιρώ.

Ο Πρόεδρος, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, καθώς και τα Μέλη της Κριτικής Επιτροπής του Λογοτεχνικού Διαγωνισμού ευχαριστούν θερμά μαθητές και εκπαιδευτικούς και εύχονται υγεία και δημιουργική πορεία.