Ημερομηνία
13 Νοεμβρίου 2006 έως 7 Δεκεμβρίου 2006
Συνοπτική Περιγραφή
Η έκθεση αποτελείται από μια ενότητα τεσσάρων εκθεμάτων γύρω από το σύγχρονο αστικό περιβάλλον της πόλης

Μέσα από installations, αρχιτεκτονικά σχέδια, product design και video προβολές, η έκθεση επιχειρεί να επαναπροσδιορίσει την παραδοσιακή αντίληψη των στοιχείων που συνθέτουν την πόλη.

Ο αστικός ιστός είναι ένα σύνθετο σύστημα χρονικών και χορικών επιπέδων και ορίων, τα οποία περιπλέκονται και διαμορφώνουν το ρυθμό και το χαρακτήρα της πόλης. Βασικό στοιχείο της έκθεσης είναι η έννοια του κήπου όχι απλά ως χώρος πρασίνου, αλλά ως κάθε συνθετική ενότητα που μεταβάλλει το ρυθμό και τη ζωή στην πόλη. Κάτω από αυτό το πρίσμα, έννοιες όπως η ιστορική μνήμη, η επαφή με το φυσικό και το τεχνητό περιβάλλον, η αναψυχή, ακόμα και η μυρωδιά της πόλης αποτελούν κήπους που μπορεί κανείς να «περπατήσει».

Kαλλιτέχνες / Συντελεστές

Η eggwhite είναι μία multi-disciplinary ομάδα που συστάθηκε με την παρούσα μορφή της τον Ιανουάριο του 2005. Η έκθεση «4 Κήποι για την Αθήνα» αποτελεί την πρώτη της καλλιτεχνική πρόταση. Εικαστική Ομάδα Eggwhite. Η ομάδα αποτελείται από τους: Αλεξία Κοκορέλια, Γιάννη Κωνσταντινίδη, Χρήστο Λεφάκη. Η εικαστική επιμέλεια έγινε από τη Σουζάνα Λασκαρίδη.
Αλεξία Κοκορέλια
Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Bartlett School of Architecture και στην AA (Architectural Association) του Λονδίνου. Έχει δουλέψει στην Αθήνα (Τομπάζης Μελετητική, ΚΟΝΙ landscape). Αυτόν τον καιρό ολοκληρώνει το master της (MA Design Studies) στο Central Saint Martins του Λονδίνου.
Γιάννης Κωνσταντινίδης
Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Bartlett School of Architecture και έκανε master στη σκηνογραφία (MA Schenography) στο Central Saint Martins από όπου αποφοίτησε με «διάκριση» το 2003. Δουλεύει ως motion designer και art director στο χώρο του θεάτρου και της διαφήμισης ενώ το 2005 ίδρυσε την nomint creative studio.
Χρήστος Λεφάκης
Σπούδασε Ιστορία και Διεθνείς Σχέσεις στο ACT (American College of Thessaloniki) και Αρχιτεκτονική στο Bartlett School of Architecture του Λονδίνου. Έχει δουλέψει στο Λονδίνο και τη Θεσσαλονίκη. Δουλειά του έχει δημοσιευτεί στο AD (Architecture and Design).
Σουζάνα Λασκαρίδη
Σπούδασε Καλές Τέχνες στο Central Saint Martins από όπου αποφοίτησε το 2003. Έκανε το μεταπτυχιακό της στο Kent Institute of Art and Design στον τομέα της επικοινωνίας της Τέχνης. Υπεύθυνη εικαστικών της Βιβλιοθήκης «Καίτη Λασκαρίδου».