Ψυχολογικές μεταβολές κατά την εφηβική περίοδο

Ο ρόλος των εκπαιδευτικών

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη στο πλαίσιο της μακρόχρονης αφοσίωσής του στον χώρο της εκπαίδευσης διοργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο που απευθύνεται σε φοιτητές Παιδαγωγικών Τμημάτων, Καθηγητικών Σχολών και εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αναγνωρίζοντας τον κρίσιμο ρόλο του εκπαιδευτικού έργου στη διαμόρφωση των νέων ανθρώπων.

Στόχος του σεμιναρίου είναι η ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και επιμόρφωση τους σε ζητήματα, τα οποία καλούνται να αντιμετωπίσουν στη σχέση και την επικοινωνία τους με τα παιδιά και τους εφήβους. Η εμβάθυνση του εκπαιδευτικού έργου και η ανάπτυξη δεξιοτήτων επικοινωνίας μπορούν ν’ αποτελέσουν κρίσιμα ζητήματα για την διαμόρφωση της σχολικής ζωής σε στέρεες και υγιείς βάσεις με γνώμονα τη γνώση, την ψυχική ανθεκτικότητα και την δημιουργικότητα.

Το σεμινάριο περιλαμβάνει 4 αυτοτελείς διαδοχικούς θεματικούς κύκλους, οργανικά όμως και νοηματικά συνδεδεμένους, αφ’ ενός με τις ανάγκες και τα προβλήματα παιδιών και εφήβων στη σύγχρονη εποχή και αφ’ ετέρου με την ανάγκη των εκπαιδευτικών να τα διαχειριστούν με στοχασμό, θωράκιση γνώσης και ψυχική ανθεκτικότητα.

Οι 4 θεματικοί κύκλοι θα καλυφθούν σε  11 δίωρες συναντήσεις, Νοέμβριο – Δεκέμβριο 2017.

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Για τη συμμετοχή σας στο σεμινάριο παρακαλούμε να συμπληρώσετε την αντίστοιχη αίτηση.

Απαραίτητη  η προεγγραφή.

Η συμμετοχή στο σεμινάριο θεωρείται έγκυρη μετά την καταβολή του αντίστοιχου κόστους συμμετοχής. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητος .

Κόστος συμμετοχής για εκπαιδευτικούς: 35,00

Κόστος συμμετοχής για φοιτητές:25,00

Εάν επιθυμείτε να καταβάλετε το ποσό της συμμετοχής  μέσω τραπεζικής κατάθεσης, παρακαλούμε στην αιτιολογία κατάθεσης να αναγράψετε τον τίτλο του σεμιναρίου και το όνομά σας.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: IBAN GR56 0260 2460 0000 3020 0244 833, τράπεζα EUROBANK

Αιτήσεις δεκτές έως και την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Υλικό