Με θλίψη αποχαιρετούμε σήμερα τη Φίλη και Δωρήτρια του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, Ισμήνη Χρυσοχόου – Κάρτερ.

Η Ισμήνη Χρυσοχόου – Κάρτερ, διακεκριμένη βιολονίστρια, σολίστ και δασκάλα βιολιού διετέλεσε Γεν. Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και Πρόεδρος του Συλλόγου Καθηγητών του Ωδείου Αθηνών. Ήταν παντρεμένη με τον Γιώργο Κάρτερ, συγγραφέα, ποιητή, κριτικό θεάτρου και τηλεόρασης, Διευθυντή της ΕΡΤ.

Η γνωριμία της με το Ίδρυμα ξεκινά το 2013, όταν δώρισε το προσωπικό Αρχείο του συζύγου της στην Ιστορική Βιβλιοθήκη, ενώ αποτελεί μεγάλη τιμή για το Ίδρυμα η απόφασή της να τό εμπιστευτεί για την αθλοθέτηση του Πανελληνίου Διαγωνισμού Βιολιού για Μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό, που ήταν για εκείνη ένα όνειρο ζωής. Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται αδιαλείπτως από το 2013 με σκοπό να δώσει τη μοναδική ευκαιρία σε νέους βιολονίστες να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε αναγνωρισμένα πανεπιστήμια του εξωτερικού, έχοντας στο πλευρό τους καταξιωμένους δασκάλους βιολιού.

Η Ισμήνη Χρυσοχόου – Κάρτερ αφήνει παρακαταθήκη το έργο της, τη λαμπρή πορεία της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό αλλά κυρίως τη σπουδαία προσφορά της στους νέους μουσικούς, καθώς προσέφερε γενναιόδωρα όχι μόνο τα απαραίτητα για τις σπουδές τους, αλλά κυρίως την εμπειρία και τις συμβουλές της, σεβόμενη τις αγωνίες τους. Ήταν πάντα στο πλευρό τους.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί το Σάββατο 28 Μαΐου, στις 10:00, από τον Ι. Ν. Κωνσταντίνου και Ελένης, νεκροταφείο Ζωγράφου.