Αποσφραγίστηκαν τη Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016 και ώρα 12.00 μ.μ., ύστερα από πρόσκληση της Αντιπροέδρου του «Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη» κ. Κατερίνας Λασκαρίδη, οι φάκελοι του 4ου Πανελλήνιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού περιόδου 2015 – 2016 στην έδρα του Ιδρύματος επί των Οδών Πραξιτέλους 169 & Μπουμπουλίνας στον Πειραιά.
Παρευρέθηκαν οι :
• Κατερίνα Λασκαρίδη, Αντιπρόεδρος του «Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη»
• Τιτίκα Δημητρούλια, Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής του 4ου Πανελλήνιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού
• Καλή Κυπαρίσση, Μέλος της Κριτικής Επιτροπής του 4ου Πανελλήνιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού
• Ιωάννα Αλεξάκη, Μέλος της Ομάδας Εργασίας του «Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη»
• Λένα Σακαλή, Μέλος της Ομάδας Εργασίας του «Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη»
• Ιωάννα Ρωμηού, Γραμματέας του «Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη»
• Παναγιώτα Δεδετζή, Μέλος της Ομάδας Εργασίας του «Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη»

Σύμφωνα με την προκήρυξη ο 4ος Πανελλήνιος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός έληξε την 31η Μαΐου 2016 και όλες οι συμμετοχές κατατέθηκαν εμπρόθεσμα.
Αναλυτικά:
Κατατέθηκαν συνολικά 240 φάκελοι (121 φάκελοι Γυμνασίου & 119 φάκελοι Λυκείου) με 306 συμμετοχές εκ των οποίων 160 ανήκουν σε μαθητές Γυμνασίου και 146 σε μαθητές Λυκείου. (Από τις 160 συμμετοχές Γυμνασίου, οι 122 είναι κοριτσιών και οι 38 αγοριών. Και από τις 146 συμμετοχές Λυκείου οι 28 είναι αγοριών και οι 118 κοριτσιών.)
Τα κείμενα των συμμετεχόντων θα αποσταλούν στα Μέλη της Κριτικής Επιτροπής του 4ου Πανελλήνιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού μέχρι τέλη Ιουλίου.
Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν το τελευταίο δεκαήμερο του Νοεμβρίου σε όλα τα σχολεία που συμμετείχαν στο 4ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Πρωτόλειου Διηγήματος.
Η απονομή θα γίνει σε ειδική τελετή το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου, στην οποία θα προσκληθούν οι συμμετέχοντες καθώς και οι εκπρόσωποι φορέων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη καθώς και τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής του 4ου Πανελλήνιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Πρωτόλειου Διηγήματος ευχαριστούν θερμά όλους τους μαθητές για τη συμμετοχή τους αλλά και τους εκπαιδευτικούς που υποστηρίζουν τη δημιουργικότητα των μαθητών τους.
Ευχόμαστε κάθε επιτυχία σε όλα τα παιδιά.