Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη διοργανώνει διαδικτυακή ενημερωτική συζήτηση με θέμα «Βασικές Δεξιότητες Προσωπικής Ασφάλειας και Πρόληψης Σεξουαλικής Κακοποίησης παιδιών και ατόμων στο Φάσμα του Αυτισμού». Το τελευταίο διάστημα, το θέμα της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης έχει έρθει στο προσκήνιο με όλο και περισσότερα θύματα καθημερινά. Τι πρέπει να γνωρίζουμε για την παιδική σεξουαλική κακοποίηση και, κυρίως, όσον αφορά  τα παιδιά στο φάσμα του αυτισμού;

Επιστημονικοί Υπεύθυνοι είναι η κ. Λαμπρινή Ιωάννου, Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια, Marte Meo Therapist και ο κ. Ιωάννης Βοσκόπουλος, Ψυχολόγος.

Η Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση ατόμων στο Φάσμα του Αυτισμού, συνιστά ένα εξαιρετικά σημαντικό, όσο και σύνθετο τομέα εκπαίδευσης. Πρόκειται για μια συνεχή διαδικασία, η οποία ξεκινά από νωρίς στη ζωή του παιδιού, μαθαίνοντάς του πώς λειτουργεί το σώμα του, ποιες είναι οι διαφορές των δύο φύλων, τι σημαίνει «ιδιωτικός» και «δημόσιος» χώρος, συνεχίζει με τις ιδιαιτερότητες της περιόδου της εφηβείας, κατά την οποία συμβαίνουν σημαντικές σωματικές, συναισθηματικές και κοινωνικές αλλαγές, για να καταλήξει στην κατανόηση της σεξουαλικότητας και τη διαχείριση σεξουαλικών συμπεριφορών και σχέσεων. 

Σκοπός της συζήτησης είναι α) να δοθούν βασικές πληροφορίες σχετικά με την παιδική σεξουαλική κακοποίηση και τις ιδιαιτερότητες που συνδέονται με το φάσμα του αυτισμού, β) να συζητηθούν οι  ενδείξεις στην συμπεριφορά των παιδιών που έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση, λαμβάνοντας πάντα υπ’ όψιν τις διαφοροποιήσεις του φάσματος, γ)  να αναφερθούμε στις ανησυχίες των γονέων παιδιών με αυτισμό γύρω από το θέμα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης αλλά και κακοποίησης και δ) να συζητηθούν εκπαιδευτικές στρατηγικές πρόληψης της σεξουαλικής παιδικής κακοποίησης παιδιών και ατόμων στο φάσμα του αυτισμού στους τομείς της επικοινωνίας, της κοινωνικότητας και της προσωπικής ασφάλειας.

Η συζήτηση θα διενεργηθεί σε μία συνάντηση, το Σάββατο 17 Απριλίου 2021 και ώρα 11.00-12.30.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://tinyurl.com/djfb9mz4

Η συνάντηση διεξάγεται δωρεάν μέσω της πλατφόρμας zoom. Τον σύνδεσμο παρακολούθησης θα τον λάβετε στο email σας, πριν την έναρξη του σεμιναρίου.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Γραμματεία του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη

Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 9.00 – 17.00

Τηλ. 216 900 3700, 216 900 3721

info@laskaridisfoundation.org