Στο πλαίσιο του μήνα ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό, ο Τομέας Ψυχικής Υγείας του «Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη» σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων σας προσκαλούν στην εκδήλωση με θέμα: «Δημιουργώντας Κοινωνίες Φιλικές για Άτομα με Αυτισμό, η οποία θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Λόγου & Τέχνης MYRTILLO (Πάρκο για το Παιδί και τον Πολιτισμό, Λάμψα & Τριφυλίας, Αμπελόκηποι), την Κυριακή 10 Απριλίου 2016 & ώρα 19.00, με ομιλητή τον Dr. Damian Milton, Head of Autism Knowledge & Expertise at the National Autistic Society.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Ο Damian Milton είναι μέλος της επιστημονικής και συμβουλευτικής επιτροπής για την έρευνα του Αυτισμού. Εργάζεται ως σύμβουλος στην Εθνική Εταιρεία Αυτισμού της Μεγάλης Βρετανίας. Πήρε το διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο του Birmingham και είναι μέλος της Αγγλικής Ερευνητικής Ομάδας του Προγράμματος «Προωθώντας την Καλή Πρακτική στον Αυτισμό». Περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε και στην ιστοσελίδα: http://www.birmingham.ac.uk/generic/transform-autism-education/index.aspx.

Ξεκίνησε να ασχολείται με τον Αυτισμό, όταν ο γιος του διαγνώστηκε με αυτισμό το 2005, σε ηλικία 2 ετών. Ο ίδιος διαγνώσθηκε το 2009, σε ηλικία 36 ετών με σύνδρομο Asperger. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το βιογραφικό του, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του: http://damianmiltonsociol.wix.com/dmilton-autism