Ένας σύγχρονος και φιλόξενος χώρος δημιουργήθηκε στη Δανειστική Βιβλιοθήκη ΚΑΙΤΗ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ και υποδέχεται καθημερινά μικρούς και μεγάλους.
Στο χώρο αυτό ήδη μελετούν σε καθημερινή βάση μαθητές, φοιτητές, ερευνητές, αλλά και όσοι ζητούν ένα φιλικό περιβάλλον για να απολαύσουν τον καφέ τους παρέα με ένα λογοτεχνικό βιβλίο ή να μελετήσουν. Εκεί, θα διοργανώνονται μηνιαίες δράσεις και εκδηλώσεις, οι οποίες θα ανακοινώνονται στην Ιστοσελίδα και στον επίσημο λογαριασμό Facebook του Ιδρύματος.

Σας περιμένουμε…
• να περιπλανηθείτε στις σελίδες ενός βιβλίου όσο απολαμβάνετε τον καφέ σας…
• να παίξετε μαθαίνοντας…
• να διασκεδάσετε δημιουργώντας….
• να πειραματιστείτε με τις νέες τεχνολογίες…
• να συζητήσετε και να μελετήσετε παρέα με τους συμμαθητές ή τους συμφοιτητές σας…
• να ταξιδέψετε παρέα μας στη γνώση, τη δημιουργικότητα και τη φαντασία!

Την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017, ώρα 19.00 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου χώρου της Δανειστικής Βιβλιοθήκης Καίτη Λασκαρίδη (Κουντουριώτου 173, Πειραιάς).

Η Παραμυθού και Συγγραφέας Εύη Γεροκώστα αφηγήθηκε ιστορίες και παραμύθια, ο Εμψυχωτής και Παιδαγωγός Δικαίος Χατζηπλής ταξίδεψε τους μικρούς μας φίλους στον φανταστικό κόσμο των βιβλίων μέσα από παιχνίδια και αυτοσχεδιασμούς και τραγουδήσουμε με τη Φένια Παπαδόδημα.

Η Βιβλιοθήκη «Καίτη Λασκαρίδη», δίνοντας προτεραιότητα στο παιδί, διοργανώνει τη νέα χρονιά, από τον Ιανουάριο έως τον Μάιο 2018, δράσεις για παιδιά και εφήβους με αφορμή ένα βιβλίο, ικανοποιώντας την έμφυτη ανάγκη του παιδιού για δημιουργία, μάθηση, παιχνίδι. Στον νέο χώρο της βιβλιοθήκης, ο οποίος αποτελεί ταυτόχρονα τόπο συνάντησης και επικοινωνίας για γονείς που αναζητούν δημιουργικούς τρόπους για την εκπαίδευση των παιδιών τους, θα διευρύνουν τις γνώσεις τους, θα αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους.

Υλικό