Ημερομηνία
Οκτώβριος 2010 – Μάιος 2011
Συνοπτική Περιγραφή
Το πρόγραμμα της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος για την ακαδημαïκή περίοδο 2010 – 2011. Οι αιτήσεις γίνονται δεκτές έως Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010
Θέμα Προγράμματος
Εκπαιδευτικά προγράμματα
Ομάδα Προγράμματος

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων: Καλή Κυπαρίσση

Μετά από ενημερωτικές επίσκεψεις Ομάδας Υπευθύνων των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιδρύματος σε 220 σχολεία και των δύο βαθμίδων της Νομαρχίας Πειραιά και ύστερα από την έγκριση και την έγκαιρη ενημέρωση του Υπουργείου Παιδείας, πραγματοποιήθηκαν στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη από τον Οκτώβριο του 2009 έως και τον Μάιο του 2010, 137 Προγράμματα που αφορούσαν στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Ο αριθμός των μαθητών που παρακολούθησαν τα Προγράμματα άγγιξε τις 10.000.

Το Ίδρυμα, με έντονο το αίσθημα της ευθύνης προς όλους τους εμπλεκομένους, αποφάσισε τη μετάθεση των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Δεκεμβρίου του 2009 λόγω του προβλήματος της νέας γρίπης. Στο ίδιο πλαίσιο αναβλήθηκαν και οι προγραμματισμένες επισκέψεις σε σχολεία του Νομού Ιωαννίνων.

Για τη νέα σχολική χρονιά και σύμφωνα με επιθυμία της Προέδρου της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος, κ. Μαριλένας Λασκαρίδου, και των συνεργατών της, η προσφορά και πραγματοποίηση των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων θα συνεχιστεί σε σχολεία του Νομού Αττικής και σε δυσπρόσιτα σχολεία του Νομού Ιωαννίνων.

Όλα ανεξαιρέτως τα Προγράμματα του Ιδρύματος που απευθύνονται σε μαθητές και εκπαιδευτικούς παρέχονται δωρεάν, δεν δίνεται ουδεμίας μορφής διαφημιστικό υλικό και άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό επιβλέπει την εξέλιξη των Προγραμμάτων. Οι χώροι του Ιδρύματος, στους οποίους εφαρμόζονται τα Προγράμματα, καλύπτουν όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις ασφαλείας και υγιεινής και είναι πλήρως εξοπλισμένοι με σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα πρόσβασης σε μαθητές με κινητικά προβλήματα.

Έναρξη Προγραμμάτων: Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010
Αιτήσεις δεκτές έως Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Κατάθεση αιτήσεων στο fax 210 4296024 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@laskaridou.gr

Ακολουθούν:

  1. Η αίτηση συμμετοχής
  2. Το πρόγραμμα για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση
  3. Το πρόγραμμα για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση
Υλικό