Σας παρουσιάζουμε τα εκπαιδευτικά προγράμματα του «Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη» για την ακαδημαϊκή χρονιά 2016 – 2017. Όπως κάθε χρονιά όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης παρέχονται δωρεάν και εγκρίνονται από τις αρμόδιες Διευθύνσεις του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων.

Για την τρέχουσα ακαδημαϊκή χρονιά προτείνονται συνολικά 153 προγράμματα εκ των οποίων 33 αφορούν τους μαθητές των Ε΄& ΣΤ΄ τάξεων του Δημοτικού, 55 μαθητές Γυμνασίου και 65 μαθητές Λυκείου. Όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα σχεδιάστηκαν εκ νέου και εμπλουτίστηκαν με σκοπό την ανάπτυξη των θεματικών ενοτήτων και την παροχή περισσότερων επιλογών. Επιθυμία μας είναι να καλύψουμε κατά το μέγιστο δυνατό τα ενδιαφέροντα των μαθητών και να τους δώσουμε τα ερεθίσματα εκείνα που θα συμβάλλουν στη διεύρυνση των οριζόντων τους και την εξέλιξη των δυνατοτήτων τους.

Θεωρούμε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό και ενδιαφέρον η επιλογή των προγραμμάτων, που επιθυμείτε να παρακολουθήσετε, να γίνει ύστερα από συζήτηση με τους μαθητές σας γιατί η εμπλοκή τους στη διαδικασία αυτή, αποτελεί παρότρυνση και για την ενεργό συμμετοχή τους στην παρακολούθηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων.  Παράλληλα η ενημέρωση των μαθητών από την πλευρά σας για τον χώρο που θα επισκεφτούν και τη δραστηριότητα στην οποία θα συμμετάσχουν, συμβάλλει στην ορθή προετοιμασία τους σε γνωστικό και δημιουργικό επίπεδο.

Τα Προγράμματα στηρίζουν Ακαδημαϊκοί, Πανεπιστημιακοί Δάσκαλοι, Άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών, Ψυχολόγοι, Παιδαγωγοί, Εμψυχωτές και Συγγραφείς.

Με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς, θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι την προηγούμενη ακαδημαϊκή χρονιά 2015 – 2016, στο «Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη» πραγματοποιήθηκαν 514 προγράμματα τα οποία παρακολούθησαν 22.845 μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για τη στήριξή τους και σας ευχόμαστε Καλή & Δημιουργική ακαδημαϊκή χρονιά!!!

 

Υλικό